Main Content

Futbal: Kouč Barcelony Martino podpísal na dva roky: "Zachovať herný štýl" (2)

piatok, 26. júl 2013 15:05 | Autor: TASR

Barcelona 25. júla (TASR) - Vedenie španielskeho futbalového klubu FC Barcelona v piatok na Nou Campe oficiálne predstavilo nového hlavného trénera Gerarda Martina, s ktorým podpísalo kontrakt na dve sezóny. Informovala agentúra AP.

Barcelona už v utorok oznámila, že argentínsky kouč prevezme štafetu po Titovi Vilanovovi, ktorý bojuje s rakovinou a jeho liečbu nebolo možné spojiť s trénerskými povinnosťami.

Päťdesiatročný Martino nikdy nepôsobil na európskom kontinente, ale klub Newell's Old Boys doviedol v minulej sezóne k argentínskemu titulu a s národným tímom Paraguaju postúpil do štvrťfinále na MS 2010 v JAR.

"Budem sa snažiť skombinovať obe veci, zachovať herný prejav klubu a štýl hráčov, akým hrajú. K tomu však chcem logický pridať niečo na doplnenie celkového prejavu. V mužstve sú excelentní hráči, ktorí chcú nadviazať na skvelé momenty v histórii Barcelony," uviedol nový kouč Barcy.

Martino sa musí pustiť okamžite do práce, pretože španielska Primera Division štartuje 17.-18. augusta. Nového kouča nečaká ľahká pozícia, pretože jeho predchodca Vilanova doviedol Barcelonu v minulej sezóne v ligovému primátu.

Zatiaľ, čo Barcelona vyhrala v minulej sezóne štvrtý španielsky titul za ostatných päť rokov, z európskeho trónu ju zosadil Bayern Mníchov. Futbalisti bavorského klubu zdolali Barcelonu v semifinále Ligy majstrov 3:0 a 4:0.

"Aj také kluby ako Barcelona, ktoré dosiahnu vysokú úroveň, sa ešte stále môžu zlepšovať. Chceme znova oživiť schopnosť Barcelony hrať na ihrisku s vysokým pressingom. Chceme, aby Barcelona hrala tvorivo v ofenzíve a ďaleko od svoje vlastnej šestnástky," dodal Martino, ktorý počas aktívnej kariéry hrával na poste stredopoliara a pôsobil aj v španielskom klube CD Tenerife.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlas trénera Martina