Main Content

Video: Dortmund porazil v nemeckom Superpohári Bayern!

nedeľa, 28. júl 2013 09:05 | Autor: TASR

Video: Dortmund porazil v nemeckom Superpohári Bayern!
Video: Dortmund porazil v nemeckom Superpohári Bayern! | zdroj: TASR

Dortmund 27. júla (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund oslávili v sobotu na svojom štadióne úspešný vstup do novej sezóny ziskom nemeckého Superpohára. V repríze májového finále Ligy majstrov padlo až šesť gólov a "žlto-čierni" zdolali Bayern Mníchov 4:2 (1:0).

Na gól Reusa zo 6. minúty našiel až v 54. minúte odpoveď Robben, lenže Borussia bleskurýchlo odskočila dokonca na rozdiel až dvoch zásahov po vlastenci van Buytena a Gündoganovej "trefe" do čierneho. Robben zakrátko znížil na 2:3, no Bavori už sa vyrovnania nedočkali. Naopak, posledné slovo mal hrdina večera dvojgólový Reus.

Nový tréner Bayernu Pep Guardiola zaznamenal neúspešnú premiéru v ostrom zápase na lavičke úradujúceho držiteľa treble (LM, nemecká liga, Pohár DFB). Kouč Borussie Jürgen Klopp mal naopak dôvod k spokojnosti. "Bol to skvelý zápas. Po letnej príprave niekoľko týždňov pred štartom novej ligovej sezóny boli moji zverenci hladní po futbale a dali do toho všetko," pochvaľoval si kormidelník vestfálskeho tímu.

Kapitán Bayernu Philipp Lahm netajil sklamanie. "Ešte sme stále vo fáze prípravy. Chceli sme vyhrať a mali sme veľa šancí, nepremenili sme ich však a v druhom polčase sme v tom najnevhodnejšom čase inkasovali dva góly. Ešte chvíľu potrvá, kým pochopíme, čo od nás Pep Guardiola chce. Myslím si však, že sme na správnej ceste," povedal Lahm pre akreditované médiá.

 

sumár - nemecký Superpohár:

Borussia Dortmund - Bayern Mníchov 4:2 (1:0)

Góly: 6. a 86. Reus, 56. Van Buyten (vl.), 57. Gündogan - 54. a 64. Robben