Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (29.7.)

pondelok, 29. júl 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (29.7.)
Správy dňa z NHL a KHL (29.7.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

CHICAGO: Slovenský útočník Chicaga Blackhawks Michal Handzuš úspešne podstúpil operáciu ľavého kolena a pravého zápästia. Podľa prognóz tímových doktorov by mal byť 36-ročný forward do začiatku prípravného kempu Chicaga zdravotne v poriadku.

 
EDMONTON: Podľa zámorských médií sa Edmonton Oilers naďalej usiluje vymeniť českého krídelníka Aleša Hemského. O 29-ročného krídelníka prejavila veľký záujem Ottawa Senators, medzi záujemcov o jeho služby sa radí aj Nashville Predators.
 
EDMONTON: V Edmontone sa čoraz viac pošuškáva o tom, že vedenie tímu pripravuje pre obrancu Justina Schultza a útočníka Ryana Nugenta-Hopkinsa dlhodobé zmluvy, ktoré by mali podpísať už čoskoro.
 
TORONTO: Vedenie Toronta Maple Leafs sa naďalej nedokáže dohodnúť na predĺžení zmluvy s obrancom Cody Fransonom, ktorý má momentálne štatút obmedzeného voľného hráča. Čoraz viac sa tak špekuluje o jeho výmene, medzi najväčších záujemcov o služby Fransona patrí Detroit, Edmonton či Calgary.
 
TORONTO: S veľkou pravdepodobnosťou pred arbitráž predstúpi hokejista Mark Fraser, ktorý sa nedokáže dohodnúť s vedením Toronta Maple Leafs na novej zmluve. Toronto si chce Frasera upísať za 855 000 dolárov, Fraser požaduje ročný plat pohybujúci sa okolo dvoch miliónov USD.
 
DETROIT: Podľa zámorských špekulácií by sa mohli z Detroitu sťahovať dvaja útočníci. Hockeytown by mohli opustiť Jordin Tootoo a Patrick Eaves. Kam povedú ich cesty zatiaľ nie je známe, v kuloároch sa však povráva, že by sa Tootoo mohol vrátiť do Nashvillu, kde už v minulosti pôsobil.
 
WINNIPEG: Útočník Blake Wheeler sa vyhol arbitrážnemu konaniu a podpísal s Winnipegom Jets šesťročnú zmluvu za 33,6 miliónov dolárov.
 
CAROLINA: Švédsky talentovaný útočník Elias Lindholm pravdepodobne odohrá nasledujúcu sezónu vo švédskej Elitserien. Vedenie Caroliny Hurricanes, ktoré Lindholma draftovalo tohto roku chcelo s mladým Švédom podpísať nováčikovskú zmluvu, 18-ročný rodák z Bodenu však nemôže nastúpiť do prípravného kempu „Canes“ pre zranenie.
 
TAMPA BAY & RIGA: Lotyšský Rigu opúšťa brankár Kristers Gudlevskis, ktorý sa rozhodol vyskúšať šťastie za morom, kde sa pobije o miesto v zostave Tampy Bay Lightning. Organizácia „bleskov“ lotyšského gólmana draftovala tento rok z celkového 124. miesta.
 
JAROSLAVĽ: Fínsky útočník Niklas Hagman definitívne končí svoje pôsobenie v Lokomotive Jaroslavľ a taktiež v Kontinentálnej hokejovej lige. V budúcej sezóne bude hájiť farby fínskeho Espoo Blues.