Main Content

Ideálna zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 29. júl 2013 10:02 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 3. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Tretie kolo bolo gólové. Veď na všetkých štadiónoch padlo až 31 gólov, čo dáva úžasný priemer 5,16 gólu na zápas. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Miloš Volešák (Trenčín) – V ostatnom čase má vynikajúcu formu, čo dokázal aj v Európskej lige. Pôsobí veľmi sebavedomo, čo sa prejavuje aj na jeho zákrokoch. Proti Slovanu síce dostal dva góly, ale nemohol za ne. No v zlomových chvíľach za stavu 2:2 chytil dve čisté šance Peltiera. Bez toho, by Trenčín tento zápas nevyhral.
 
Obrancovia
 
Boris Sekulič (Košice) – Srbský obranca patril v minulej sezóne medzi najlepších obrancov súťaže a v tej novej to chce určite zopakovať. Otvoril skóre zápasu proti Nitre, pričom to bol vôbec jeho prvý gól v Corgoň lige. No to z jeho strany nebolo všetko, pretože prihral aj na štvrtý gól domácich, čím vrátil Dudovi gólovú asistenciu zo svojho gólu.
 
Erich Brabec (Senica) – V tomto divokom kole neinkasovala gól iba Senica, ktorá si udržala čisté konto proti Dunajskej Strede. Jej obrana na čele s Brabecom síce veľa práce nemala, ale aj každý náznak vyriešila. Brabec sa podieľal na druhom góle domácich, keď sklepol rohový kop pred Hiaga, ktorý si otvoril strelecký účet.
 
Tomáš Hučko (Žilina) – V 1.kole ešte nastúpil vo farbách Banskej Bystrice, čo znamená, že zatiaľ vyhral v každom z troch kôl, čo sa mu podarilo ako jedinému z celej súťaže. Proti Zlatým Moravciam si otvoril gólový účet v žilinskom drese a pridal k tomu aj asistenciu, keď Jelič už nemohol nedať do prázdnej brány.
 
Stredopoliari
 
Karol Mondek (Trenčín) – Proti Slovanu lietal po pravej strane ihriska, pričom to bol práve on, kto pomohol zlomiť hostí. Peknou strelou spoza šestnástky vyrovnal na 1:1 a prsty mal aj v druhom góle, keď po jeho prieniku a zakončení vyrovnával Malec na 2:2. V zápase pripravil svojim spoluhráčom aj ďalšie šance.
 
Tomáš Bruško (Myjava) – Tento myjavský stredopoliar dosiahol v tomto zápase hetrik, no nešlo o gólový, ale prihrávkový. Bruško prihral na tri góly domácich, keď najprv pasom za obranu vysunul Pekára, na konci prvého polčasu obslúžil aj Sládeka a v druhom do čistej gólovej šance asistoval Šulekovi.
 
Ondrej Duda (Košice) – Zápas proti Nitre mu chutil, veď bol doteraz jeho najúspešnejší v začínajúcej sa kariére. Pripísal si v ňom svoju prvú corgoňligovú asistenciu a neskôr aj gól. Z priameho kopu nacentroval na gól Sekuličovi a pri svojom góle prešiel samostatne celou nitrianskou obranou, pričom niečo podobné sa mu podarilo aj v prvom polčase, ale bez gólu.
 
Peter Šulek (Myjava) – V lete ho Myjavčania vykúpili zo Žiliny na tvrdý prestup a Šulek im ich investíciu zatiaľ spláca. Minulé kolo rozhodol zápas v Nitre, teraz si na svoje konto pripísal už dva góly. Najprv po vysunutí od Sládeka si vychutnal celú trnavskú defenzívu a v druhom polčase využil fakt, že žiadnu pri svojom nájazde nestretol.
 
Juraj Piroska (Senica) – Bol najlepším hráčom posledného zápasu kola, keď bol snáď pri každej akcií domácich. Tesne po prestávke otvoril skóre zápasu, keď si doslova sám vybojoval pokutový kop a aj ho s prehľadom premenil. V zápase si pripísal aj asistenciu, keď oblúčikom našiel Jakubova, ktorý nemal problém uzavrieť skóre.
 
Útočníci
 
Tomáš Malec (Trenčín) – Prišiel na ihrisko v priebehu druhého polčasu, ale stal sa trojgólovým hrdinom zápasu. Pritom by asi mal pozvať brankára Putnockého na večeru, lebo ten mu pripravil všetky góly. Najprv presne pred neho vyrazil strelu Mondeka, potom ho doslova obslúžil pred bránou a na koniec mu otvoril celý priestor 30 metrov pred ňou.
 
Štefan Pekár (Myjava) – Do Myjavy prišiel v lete z Ružomberka a zatiaľ mu to na Kopaniciach ide lepšie ako tomu bolo pod Čebraťom. Proti Trnave strelil nádherný gól, keď ho Karhan iba tieňovo bránil, čo využil z hranice pokutového územia na presnú strelu k vzdialenejšej žrdi. Na konci zápasu si pripísal aj asistenciu, keď vyzval ku gólu Daniela.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.