Main Content

Plávanie: Phelps zatiaľ neplánuje, účasť na OH 2016 však nedementoval

utorok, 30. júl 2013 14:05 | Autor: TASR

Barcelona 30. júla (TASR) - Americký plavec a najúspešnejší olympionik všetkých čias Michael Phelps počas majstrovstiev sveta v Barcelone diplomaticky pomlčal o svojom návrate do súťažných bazénov pred OH 2016 v Rio de Janeiru.

Dvadsaťosemročný plavec, ktorý získal 22 olympijských medailí z toho 18 zlatých, sa nikam neponáhľa. "Neviem, čo sa stane v budúcnosti. Nie som presne schopný povedať ani to, čo sa stane zajtra," uviedol pre agentúru AP v katalánskej metropole Phelps, ktorý bude mať v deň otváracieho ceremoniálu v Rio de Janeiru 31 rokov. "Skutočne momentálne neviem. Máme predsa iba rok 2013. Momentálne nič neplánujem."

Phelps, ktorý po olympiáde v Londýne rezolútne ukončil aktívnu kariéru, má podľa odborníkov ešte dostatok času na prípravu. Podľa viacerých amerických plavcov by chcel Phelps začať s tréningom ešte do konca tohto kalendárneho roka, čo by umožnilo vrátiť sa do vrcholnej formy pred ďalším svetovým šampionátom v roku 2015. To by bol dôležitý krok pred olympiádou.

Momentálne si však Phelps užíva absolútny relax, pretože na prste pravej nohe utrpel pri obľúbenom golfe v Lake Tahoe únavovú zlomeninu. Oddychuje tak najmä doma v Baltimore, pričom v Barcelone sa objavil so špeciálnou ochrannou topánkou. "Nemám skutočne žiadne plány. Milujem to, čo robím práve teraz. Nemám žiaden termínovník, môžem pokojne cestovať a hrať golf. Nikdy som si takto neužíval. Vstávam kedy chcem, chodím kam chcem. Okrem hrania golfu som teraz dosť lenivý," dodal Phelps, ktorý pred desiatimi rokmi vyhral práve v Barcelone štyri zo svojich 26 svetových titulov.

pb mp