Main Content

Futbal-EL: Voda zaplavila liberecký štadión, zápas s Zürichom sa odkladať nebude

utorok, 30. júl 2013 18:05 | Autor: TASR

Liberec 30. júla (TASR) - Pondelňajšie prívalové dažde vážne ohrozili štvrtkový prvý zápas 3. predkola futbalovej Európskej ligy medzi domácim Slovanom Liberec a švajčiarskym FC Zürich. Na štadióne U Nisy sú škody za milión korún a klub prostredníctvom futbalového zväzu pripravoval fotodokumentáciu pre UEFA.

Vedenie Slovana chcelo požiadať o odloženie súboja o 14 dní, ten sa však nakoniec odohrá v pôvodnom termíne. UEFA totiž súhlasila s provizórnymi opatreniami na škodami poznačenom štadióne, informovala oficiálna webstránka libereckého klubu.

Podľa riaditeľa klubu Libora Kleibla sa na štadióne stretli prúdy vody z troch strán. Prvý prišiel od rieky Nisa a tiekol cez trávnik. "Mohlo tam byť tak pol metra vody," odhadol Kleibl, ktorého citoval portál idnes.cz. Trávnik síce odolal bez ujmy, zničené sú ale striedačky a umelá tráva za nimi, slúžiaca na rozcvičovanie hráčov. "Asi bude potrebná jej výmena a to by stálo viac ako milión korún," prognózoval riaditeľ. Ďalší prúd vody zničil kancelárie, posilňovňu a kabíny hráčov a rozhodcov. "Všetko bolo pod vodou, je tam niekoľko centimetrov blata. Všade musíme vytrhať podlahu, len vysušiť a utrieť ju by nestačilo," zdôraznil Kleibl. Posledný tretí prúd zaplavil recepciu, v ktorej bolo asi 60 cm vody.

Na oprave štadióna sa od pondelkového rána intenzívne pracuje. Dať všetko do poriadku do štvrtka, keď je na programe zápas s FC Zürich, však usporiadatelia určite nestihnú. Vzhľadom na to, že výkop stanovili na 20.15, bude najmä dôležité, aby fungovalo umelé osvetlenie. "Testovanie zaplavených rozvádzačov bude možné až v stredu," uviedol klub vo vyhlásení. V provizórnom režime môžu fungovať stánky s občerstvením či sociálne zariadenia. UEFA však uistila, že Liberec bude mať vo štvrtok výnimku zo striktných pravidiel, ktoré platia pri zápasoch v európskych pohárových súťažiach.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná vo všetkých odsekoch