Main Content

PREVIEW: HNK Rijeka – MŠK Žilina (3. predkolo, 1. zápas)

štvrtok, 1. august 2013 08:45 | Autor: Jakub Vaverka

PREVIEW: HNK Rijeka – MŠK Žilina (3. predkolo, 1. zápas)
PREVIEW: HNK Rijeka – MŠK Žilina (3. predkolo, 1. zápas) | zdroj: foto ilustračné

Po minulotýždňovom skvelom výkone Šošonov v odvete druhého predkola Európskej Ligy proti Olympii Ľubľana a zaslúženom postupe do ďalšej fázy súťaže, čaká na žlto – zelených zatiaľ najťažšia prekážka- chorvátska Rijeka. Prvý zápas nášho ex – majstra je na programe v Rijeke, 1. augusta o 19:00.

 

AKTUÁLNE
 
HNK Rijeka: Chorvátsky klub cez víkend, v šlágri kola tamojšej najvyššej súťaže hostil majstra Dinamo Záhreb a po kvalitnom výkone sa mohol radovať z bodu po remíze 0:0. Zápas sa hral pred búrlivou 9tisícovou kulisou, pričom niečo podobné bude čakať na Žilinčanov. Rijeka začala tohtoročnú púť pohárovou Európou, pričom žreb bol k HNK prívetivý a do cesty mu priplietol waleského outsidera Prestatyn Town. Po výsledkoch 5:0 a 3:0 bolo o postupujúcom rozhodnuté. Dodajme, že Rijeka hráva domáce zápasy na štadióne Kantrida s kapacitou 12 600 miest. Tento štadión je zaujímavý tým, že je od mora vzdialený približne 100 metrov. Zaujímavosťou je aj to, že hlavným trénerom HNK je slovinský kouč Matjaž Kek, ktorý trénoval pár rokov dozadu Slovinsko a dvakrát sa radoval z výhry nad Slovenskom v kvalifikácii na MS 2010, kde sa dostali obe reprezentácie. Dúfajme, že do tretice sa mu konfrontácia so slovenským futbalom nebude dať označiť za úspešnú.
 
MŠK Žilina: Šošoni po skvelom štvrtkovom výkone nastúpili v nedeľu proti ViOn – u Zlaté Moravce na domácom štadióne v ukrutnej horúčave. To bol jeden z dôvodov, prečo sa prvý polčas skončil výsledkom 0:0. Kouč Guľa však do druhého polčasu poslal čerstvého Nunesa, ktorý hýril pohybom a Šošonom vybojoval penaltu. Zápas sa nakoniec skončil zaslúžene 3:1 v prospech žlto – zelených, ktorým momentálne patrí druhé miesto v lige, o skóre za MFK Ružomberok. Adrián Guľa priznal, že HNK Rijeka je zatiaľ pre jeho zverencov najväčšia výzva v prebiehajúcom ročníku, no do Chorvátska Šošoni cestujú s víťaznou mentalitou, pričom majú na pamäti nepodarený zápas v Ľubľane, ktorý ich mohol stáť účinkovanie v pohárovej Európe.
 
KÁDER
 
Do chorvátskeho prímorského mesta cestovalo 20 futbalistov, ktorých doplnil realizačný tím. Žilinčania do dejiska zápasu cestovali v stredu, letecky.  Tréner MŠK Adrián Guľa už môže rátať s chorvátskym útočníkom Matejom Jeličom, ktorý bol pripísaný na súpisku a k dispozícii už je aj obranca Ricardo Nunes, ktorý je zdravotne stopercentne fit. Do zápasu by mali nastúpiť aj Tomáš Majtán a Jakub Paur, ktorý v nedeľu proti Zlatým Moravciam (3:1) nenastúpili z rozličných dôvodov. Do zápasu podľa aktuálnych informácií nezasiahne Tomáš Hučko, ktorý nešťastne ochorel.
Kompletný káder nášho ex –majstra v Rijeke:
Dúbravka, Le Giang, Piaček, Mravec, Majtán, Pečovský,  Pich, Žilák, Škvarka, Akakpo, Nunes, Guba, Jelič, A.Ceesay, Mihalík, Škriniar, Bello, Mabouka, Paur, Vavro
 
PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA
Dúbravka – Mabouka, Piaček, Akakpo, Nunes – Pečovský, Paur – Mihalík, Škvarka, Pich – Majtán
 
ROZHODCOVIA
 
Zápas HNK Rijeka s naším zástupcom budú pískať arbitri z Nemecka. Hlavným rozhodcom bude Marco Fritz, ktorému budú na čiarach pomáhať Guido Kleve a Dominik Schaal. Náhradným, štvrtým arbitrom bude Daniel Siebert. Tieto správy potvrdila oficiálna stránka európskej futbalovej únie UEFA.

TIPOVACIA LIGA
 
Na tento zápas si môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Veľmi zaujímavý kurz je na víťazstvo MŠK, ktorý činí 4,38, no v prvom zápase týchto dvoch súperov je podobná stávka až príliš riskantná. Očakávame, že v minimálne prvom polčase to bude „zoznamovací duel“ a všetko podstatné sa udeje až po zmene strán. Na nerozhodný stav po 45 minútach je vypísaný kurz 2,16. Kompletnú zápasovú ponuku nájdete TU.