Main Content

Tenis: Hingisová po úspešnom návrate: "Daniela je skvelá deblová partnerka" (3)

štvrtok, 1. august 2013 08:05 | Autor: TASR

Carlsbad 1. augusta (TASR) - Švajčiarskej tenistke Martine Hingisovej vyšiel návrat do kolotoča WTA po takmer šesťročnej prestávke. V 1. kole štvorhry na hardovom turnaji v kalifornskom Carlsbade spoločne so Slovenkou Danielou Hantuchovou deklasovali nemecko-chorvátsky pár Julia Görgesová, Darija Juraková za 51 minút 6:1 a 6:1.

Pre Hingisovú to bol prvý súťažný zápas od septembra 2007. S Hantuchovou sa dostali do hlavného pavúka vďaka voľným kartám, V dueli o postup do semifinále nastúpia v piatok proti víťazkám minulotýždňového podujatia v Stanforde Američankám Raquel Kopsovej-Jonesovej a Abigail Spearsovej. "Chvíľu trvalo, kým som sa do toho opäť dostala, v druhom sete som sa však už na dvorci cítila oveľa lepšie, čo sa prejavilo pri podaní i na returne. Keď som úspešne odservovala úvodný gem druhého setu, povedala som si, že teraz je to už v pohode. S Danielou sa mi hralo skvele, dobre sme sa na dvorci dopĺňali," povedala pre akreditované médiá tridsaťdvaročná košická rodáčka, ktorú minulý mesiac v americkom Newporte uviedli do medzinárodnej tenisovej Siene slávy.

Hingisová má na konto päť grandslamových titulov vo dvojhre ( Australian Open 1997, 1998 a 1999, Wimbledon 1997, US Open 1997), pričom svetovou jednotkou bola 209 týždňov. Vo svojej zbierke má aj deväť grandslamových titulov zo štvorhry a jeden z miešanej štvorhry, zranenia ju však donútili ukončiť kariéru vo veku 22 rokov. O návrat do súťažného tenisu sa pokúsila o štyri roky neskôr, no na jeseň 2007 mala pozitívny test na kokaín.

Následne definitívne ukončila kariéru, no začiatkom tejto sezóny, keď odštartovala spoluprácu s Ruskou Anastasiou Pavľučenkovovou, sa u nej opäť objavil hlad po tenise. "V uplynulých šiestich rokoch som viackrát koketovala s myšlienkou na návrat, jednoducho to bolo stále niekde v mojej hlave. Po prevzatí Anastasie som sa dostala oveľa bližšie k tenisovému dianiu, začala som chodiť po turnajoch a moja túžba hrať znovu súťažné zápasy bola stále väčšia. V júli sme sa dohodli s Danielou Hantuchovou, že to skúsime spolu na troch turnajoch vrátane grandslamového US Open. Daniela je skvelá deblová partnerka i singlistka. V Carlsbade podala v 1. kole proti Tamire Paszekovej vynikajúci výkon. Hovorila som si, len nech dnes nevystrieľa všetky náboje alebo nech predvedie podobné skvelé údery v našej stredajšej štvorhre," citovala slová Hingisovej z tlačovej konferencie oficiálna stránka WTA:

Švajčiarka vylúčila svoj prípadný návrat vo dvojhre. "Nemám v pláne hrať singlové zápasy, to je úplne iný svet. Musíte trénovať šesť až osem hodín denne a čím ste starší, tým dlhšie trvá, kým zregenerujete. Keď máte 17 rokov, svet je pre vás ako gombička a všetko vám pripadá jednoduché, no ja som teraz takmer dvakrát staršia. Nemá pre mňa význam odohrať jeden alebo dva zápasy a potom prehrať s niekým v 3. kole. Dvojhra u mňa neprichádza do úvahy. Momentálne je predčasné hovoriť, či budem hrať debla aj po US Open. Ak sa najbližšie turnaje neskončia pre mňa úplnou pohromou, zrejme budem mať chuť pokračovať."