Main Content

Guardiola je v Bayerne spokojný, chváli najmä Schweinsteigera

štvrtok, 1. august 2013 15:06 | Autor: Milan Vrábeľ

Guardiola je v Bayerne spokojný, chváli najmä Schweinsteigera
Guardiola je v Bayerne spokojný, chváli najmä Schweinsteigera | zdroj: foto TASR

Bývalý barcelonský tréner Pep Guardiola bol veľmi milo prekvapený z toho, ako jeho nový tím prijal filozofiu, s ktorou prišiel do Allianz Arény.

Tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola vyslovuje slová chvály po víťaznom priateľskom zápase proti Sao Paulu, ktorý sa odohral v stredu (2:0). Po výhre 2:0 bol prekvapený, ako rýchlo sa jeho hráči prispôsobili novému futbalovému štýlu, ktorý im chce vštepiť do žil.

 
Bavori boli cez víkend porazení v nemeckom superpohári Borusiou Dortmund, no rýchlo sa z toho spamätali a na domácej Alianz Aréne zaznamenali pohodlné víťazstvo po góloch Mária Mandzukiča a Mitchella Weisera.
 
"Nebol to veľmi ľahký zápas. Sao Paulo je už rozohrané, keďže sú momentálne v strede sezóny a my sme len na začiatku prípravy," povedal Guardiola pre RTL. "Víťazstvo je však určite zaslúžené."
 
"Bol som milo prekvapený, ako ľahko mužstvo pochopilo moju filozofiu a dokázalo ju preniesť aj na ihrisko. Môj tím je inteligentný. Mám perfektných futbalistov," hrdo vyhlásil.
 
Guardiola pochválil aj jednotlivcov. Vyzdvihol strelcov gólov a osobitú pochvalu dostali stredopoliari na čele so Schweinsteigerom.
 
"Mandzukič je vynikajúci futbalista, ktorý strelil krásny gól," nadšene povedal bývalý španielsky stredopoliar a pokračoval : "Weiser je tiež veľmi dobrý hráč. Je schopný hrať na viacerých postoch. Pre mňa, ako pre trénera, je to veľmi zaujímavý futbalista."

Na záver si nechal hráča, s ktorým bol najspokojnejší. "Bastian je veľmi potrebný pre náš klub. Je to inteligentný futbalista a osobnosť, ktorá je dôležitá pre každý tím. Som s ním veľmi spokojný."
 
Guardiola sa vrátil na trénerský post do Alianz Arény toto leto po roku pauzy. Predtým strávil okúzľujúce 4 roky na lavičke Barcelony, ktorú dostal na úplný vrchol svetového futbalu.