Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (3.8.)

sobota, 3. august 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (3.8.)
Správy dňa z NHL a KHL (3.8.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

SAN JOSE: Oficiálna stránka San Jose Sharks prezradila, že vedenie klubu predĺžilo o jeden rok kontrakt so slovenským útočníkom Marekom Viedenským.

 
PITTSBURGH: Ruský hviezdy útočník Pittsburghu Penguins Jevgenij Malkin sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že nemá dôvod opúšťať NHL a hľadať si angažmán v Európe. V zámorí je podľa všetkého spokojný.
 
ST. LOUIS: Obranca Jay Bouwmeester sa dohodol na päťročnom predĺžení spolupráce so Saint Louis Blues. Jeho nová zmluva začne platiť od ročníka 2014/2015, počas piatich rokov si 29-ročný bek zarobí 27 miliónov dolárov.
 
ANAHEIM: Fínsky zadák Toni Lydman uvažuje o ukončení svojej aktívnej hokejovej kariéry. Naposledy Lydman obliekal dres Anaheimu Ducks, pôsobil však aj v Calgary Flames a Buffale Sabres.
 
PHOENIX: Miliardár Paul Allen, ktorý vlastní klub Portland Trail Brazers by chcel investovať svoje peniaze do jedného z klubov v zámorskej profilige. Podľa niektorých informácií by sa mohol angažovať vo Phoenixe Coyotes.
 
LEV: Pražský Lev naďalej zbrojí. Po príchode ruského útočníka Nikolaja Žerdeva, vedenie klubu káder doplnilo o ďalšieho hviezdneho hráča. Do metropoly Česka sa má podľa viacerých zdrojov sťahovať fínsky forward Niko Kapanen.
 
LEV: Niko Kapanen by nemusel byť poslednou posilou českého Leva. Do HC Lev prichádza na trojtýždňovú skúšku Švéd Patrik Zackrisson.
 
SLOVAN: Podľa niektorých informácií sa povráva, že by sa do HC Slovan Bratislava mohol sťahovať český krídelník Milan Hejduk, ktorý má za sebou vyše tisícku odohraných zápasov v NHL.
 
NIŽNEKAMSK: V ruskej KHL sa začalo špekulovať o odchode Sergeja Demagina z Jugry Chanty-Mansijsk. Podľa všetkého to má mať Demagin namierené do Neftechimiku Nižnekamsk, kde už raz pôsobil.