Main Content

Piatkové stretnutia 7. kola Slovnaft extraligy

piatok, 24. september 2010 20:01 | Autor: TASR

Súhrn výsledkov piatkových stretnutí 5. kola základnej časti najvyššej hokejovej súťaže - Slovnaft extraligy 2010/2011:

MsHK DOXXbet Žilina - MHC Mountfield Martin 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
Góly: 60. M Kokavec (Palovčík, J. Kopecký) - 12. Jabrocký (P. Klepáč, Uram), 14. Važan (M. Gálik, Uram)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše: Rúfus (Žilina) na 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Lauff - Korba, Kalina, 1385 divákov

Zostavy:
Žilina: Lipovský - Kolarz, Nádašdi, Milovanovič, Rúfus, Pozník, Dlouhý, Ďurkech - J. Kopecký, Klouda, M. Kokavec - Petruška, Palovčík, Stupka - Hajnik, Hreus, Smotrila - Drevenák, Horský, Kubiš
Martin: Dzubina - Hriňa, A. Novotný, L. Matejka, P. Klepáč, Velebný, I. Ďatelinka, Drgoň, Štrach - Appel, M. Beran, Jabrocký - Uram, M. Gálik, Mokrejš - Themár, Markovič, Galamboš - O. Mikula, Trokan, Važan

Tradičné susedské derby sa hralo od úvodných minút v rýchlom tempe. Prvé strelecké príležitosti si vytvorili domáci Palovčík v 2. min a Kokavec vo štvrtej, ale Dzubina bol pozorný. Následne obidva tímy mali možnosť meniť výsledok pri početnej prevahe, ale to sa podarilo až hosťujúcim Martinčanom v 12. min, keď bývalý žilinský útočník Jabrocký využil početnú prevahu piatich proti trom. V 13. min na Dzubinu korčuľoval sám Klouda, nedal a potvrdilo sa nedáš - dostaneš. Z následného protiútoku ďalší bývalý hráč Žiliny Važan zvýšil vedenie hostí na 2:0.

V druhej tretine sa hralo rýchlo, útoky sa striedali z jednej, aj z druhej strany. V 28. min vylúčenie Pozníka hostia nevyužili. Väčšiu príležitosť na vsietenie kontaktného gólu mali domáci v 34. min, ale tridsaťsekundovú prevahu piatich proti trom nevyužili a stav sa v tejto časti už nemenil.

V záverečnej tretine domáci začali opäť náporom dostávať hostí pod tlak, ale Dzubina pri nájazde Petrušku v 45. min a následnej strele v 47. min z hokejky Dlouhého si udržal čisté konto. V závere Žilinčania v snahe vyrovnať pridali. Sedemdesiatpäť sekúnd pred koncom hrali bez brankára. Hráčsku aktivitu korunoval kontaktným gólom päťdesiat sekúnd pred sirénou Kokavec. Domácim sa už vyrovnať v záverečných sekundách výborného zápasu nepodarilo.

Hlasy:
Anton Tomko (tréner Žiliny): "V očakávanom derby sme videli dobrý hokej. My sme doplatili na výsledok z prvej tretiny, keď prvý gól sme súperovi prakticky darovali pri našom dvojnásobnom vylúčení. Aj druhý gól padol po chybe v našich zadných radoch. V druhej tretine sme dostali súpera pod tlak, vytvorili si príležitosti, ale Dzubina podal výborný výkon. Po kontaktnom góle v závere zápasu sme mohli aj vyrovnať, ale šťastie stálo na strane Martina. Za predvedený výkon najmä v druhej a tretej tretine chcem hráčom poďakovať."

Branislav Stolárik (asistent trénera Martina): "Po troch prehrách sme potrebovali víťazstvo ako soľ. Pomohlo nám, že sme v utorok nehrali. S hráčmi sme si rozobrali situáciu. Chcem poďakovať najmä brankárovi Dzubinovi, ktorý podal perfektný výkon. Sme radi, že sme v dnešnom zápase v Žiline získali všetky tri body."

HC'05 Banská Bystrica - HK Poprad 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Góly: 2. Macejka (A. Bezák), 14. Kútny (Paľov, Vantroba), 59. J. Sýkora (Rumpel), 60. Macejka (Cebák, M. Hudec) - 2. A. Kroták (Paločko, Kmiť), 44. R. Suchý (Lundberg, Lapšanský)
Vylúčení: 5:2 na 2 min, navyše: 53. Tománek na 10 min za napadnutie zozadu, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: D. Konc - Brath, Stano, 1121 divákov

Zostavy:
Banská Bystrica: Fedor - Kolba, Biro, Cebák, Cunik, Vizváry, Vantroba, Kubka - Tománek, M. Hudec, J. Sýkora - A. Bezák, Šechný, Macejka - Rumpel, Paľov, Kútny - Tonkovič, Hamrák, J. Babic
Poprad: Melicherčík - J. Kasík, R. Suchý, Jasečko, D. Brejčák, Kramár, J. Brejčák, Dubaj, Rapáč - Škovira, Lundberg, Lapšanský - Paločko, Kmiť, A. Kroták - Mlynarovič, Rataj, P. Svitana - V. Žemba, Troliga, M. Drotár

Pod Urpínom videli diváci viac kombinačný ako tvrdý a kontaktný hokej. Hneď v úvodných sekundách padli dva góly. Najprv po 71 sekundách hry otvoril skóre Kroták, keď odrazený puk od jeho korčule skončil za brankárom Fedorom. Domáci odpovedali o 42 sekúnd neskôr Macejkom, ktorý prešiel do útočného pásma a cez obrancu z pravej strany vystrelil. Tečovaný puk skončil za Melicherčíkom. V polovici prvej tretiny mali šance opäť domáci. Najprv sa nepresadil Tonkovič, potom ani Macejka. Až akcia Baranov v 14. min skončila gólom, keď Paľov od mantinelu našiel pred bránkou úplne voľného Kútneho, ktorý si vychutnal brankára Melicherčíka.

V druhej tretine prežili domáci dve oslabenia a mohli z prvého aj vyťažiť, keď Kútny v 29. min vyšiel z trestnej lavice, avšak svoje sólo nepretavil do gólovej podoby. Na opačnej strane neuspel v 34. min Rapáč a v závere druhej tretiny sa nepresadili ani domáci Babic a znovu Kútny.

Popradčanom sa podarilo vyrovnať až Suchým v 44. min, hosťujúci obranca od modrej čiary poslal puk do pravého horného rohu Fedorovej svätyne. Banskobystričanov inkasovaný gól neprebral, hrali zle a v 50. min mohli opäť inkasovať. Paločko však Fedora neprekonal. Až v záverečných minútach domáci ožili a so šťastím zápas vyhrali. Sedemdesiat sekúnd pred koncom stretnutia sa presadil zblízka Sýkora, ktorý poslal puk za Melicherčíkov chrbát po tom, ako puk vybojoval a prihral Rumpel. Výsledok ešte prikrášlil Macejka. Tréner Popradu stiahol brankára a banskobystrický útočník od červenej čiary poslal puk do opustenej bránky.

HK Nitra - HKm Zvolen 1:4 (0:1, 0:1, 1:2)

Góly: 51. H. Ručkay (Špelda, T. Chrenko) - 10. V. Baláž, 25. Juraško (P. Pucher, P. Barinka), 46. V. Baláž (Leskovjanský), 55. Otčenáš (Michal Chovan, P. Barinka)
Vylúčení: 3:6 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Rudý - Horínek, M. Orolin, 2551 divákov

Zostavy:
Nitra: Fikrt - Špelda, Rais, Gabriš, Fabian, Bučka, J. Polák, Peter König, M. Novák - H. Ručkay, T. Chrenko, Spilar - Čaládi, D. Moravec, M. Slovák - Kmeč, M. Kováčik, S. Saliji - Románek, M. Štefanka, Podstavek
Zvolen: Škrečko - L. Čierny, Juraško, T. Bokroš, Hranáč, J. Valach, Hraško, Vosátko, Ďaloga - P. Barinka, P. Pucher, Michal Chovan - Kovář, L. Jurík, Juraj Faith - V. Baláž, Škoda, Otčenáš - Leskovjanský, Cútt, Zuzin

Domáci chceli pred vlastnými divákmi konečne vyhrať, no ich zámery dostali trhliny už v prvej tretine. Prvú ponúknutú presilovku nevyužili, no 10. minúte dopadla ich početná výhoda ešte horšie. V strednom pásme sa do rýchleho úniku dostal Vladislav Baláž a po strele z pravej strany otvoril skóre. Domácich gól zaskočil a do konca prvej časti si už väčšiu šancu nevypracovali.

Hlavne v druhej tretine brankár Zvolena Lukáš Škrečko výrazne podržal svoj tím. Najskôr však v 25. minúte hostia ukázali, ako sa majú hrať presilovky. Obranca Juraško napriahol od modrej čiary a Fikrt v domácej bránke nemal nárok - 0:2. O tri minúty na to sa efektným "semaforom" proti Špeldovej tvrdej strele prezentoval zvolenský brankár. Škrečko bol naďalej veľkou prekážkou nitrianskych strelcov. V 37. minúte chytil v brejku domácich dvoch proti jednému Podstavekov pokus a poradil si aj so Slovákovým pokusom spomedzi kruhov.

Dobíjanie zvolenskej bránky domácimi hráčmi pokračovalo aj v tretej časti. Tretí gól priniesla 46. minúta, keď sa v nenápadnej akcii druhýkrát v zápase presadil Baláž. V 48. minúte si Škrečko poradil s nebezpečnou strelou Poláka a neprekonal ho ani Moravec, ktorého pokus efektne vyrazil vyrážačkou. Domáci sa dočkali v 51. min, Ručkay v presilovke pohotovo zmenil smer Špeldovej strely a nádeje Nitry na chvíľu ožili. O štyri minúty na to dal definitívnu podobu výsledku hosťujúci Otčenáš a hostia si tak z Nitry odvážajú tri body.

Hlasy:
Róbert Pukalovič (tréner Nitry): "Vedeli sme, že nás čaká konsolidovaný tím Zvolena, ktorý je v hernej pohode. Je na škodu veci, že sme po našich chybách inkasovali toľko gólov. Gól sa nám podarilo streliť až za stavu 0:3, čo mohlo mať vplyv na ďalší vývoj stretnutia, no nestalo sa. Ukázalo sa, že máme veľké psychické problémy zvládať zápasy pod tlakom v domácom prostredí."
Ernest Bokroš (tréner Zvolena): "Dnes sme maximálne spokojní. Z Nitry vezieme tri body a potešila nás útočná i obranná hra a aj výborný výkon brankára Škrečka. Po konsolidovanom výkone odvážame z Nitry tri body, čo sa Zvolenu v Nitre dlho nepodarilo."

Slovan Bratislava - HK 36 Skalica 4:0 (2:0, 2:0) po II. tretine

Góly: 17. P. Frühauf (Kapuš, Lipiansky), 18. Šatan (Kuľha, Hujsa), 33. Vaic (Lipiansky), 37. Lipiansky (P. Frühauf)

Zostavy:
Slovan: Konrád - J. Kováčik, Bohunický, P. Frühauf, Kántor, Štajnoch, Jendek - Kuľha, Hujsa, Demel - Vaic, Lipiansky, Richard Huna - Šatan, Kapuš, Róbert Huna - D. Skokan, L. Hudáček, M. Bakoš
Skalica: Kotvan - Gründling, Jass, I. Jankovič, Kloz, M. Školiak, Kumstát, Jaborník, Magušin - Kutálek, Jarolín, Šátek - Lušňák, Zálešák, Konečný - F. Novák, Prokop, J. Jurík - Štepán, Lantoš, Mikušovič

HC Košice - Dukla Trenčín 2:2 (0:0, 2:2) po II. tretine
Góly: 25. Tomík (S. Gron, P. Bartoš), 33. M. Grman (Marcel Haščák, Andrašovský) - 26. A. Kollár (Melichárek, Hruška), 40. Jánoš (Martin Chovan, Trefný)

SITA
© WEBNOVINY