Main Content

Ideálna zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 5. august 2013 10:29 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 4. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Toto kolo bolo rozdelené do troch dní, no radšej sa teraz mohla vynechať sobota, pretože kvalitný futbal sa hral iba v piatok a nedeľu, čo sa odrazilo aj v našej zostave. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Michal Šulla (Senica) – Pred sezónou sa stal jednotkou Senice, čo svojimi výkonmi zatiaľ aj napĺňa. Trenčín bol od začiatku stretnutia aktívnejší, no nie efektívny. Šulla chytil dobrú šancu Williamovi, no najviac sa dvakrát predviedol pri strelách Štefánika z diaľky. Prekonal ho iba pri nájazde Tomáš Malec.
 
Obrancovia
 
Mamadou Bagayoko (Slovan) – Začalo sa hovoriť o jeho odchode, no asi to nebude také horúce. Veď o našu ligu sa poctivo zaujíma, keď bol aj na piatkovom zápase v Nitre. Proti Myjave tradične jazdil hore-dole po celej čiare, dokonca vykúzlil aj prihrávku do čistej šance Mészárosovi. No do štatistík sa zapísal sám, keď bombou pod brvno strelil iba svoj druhý ligový gól.
 
Serge Akakpo (Žilina) – Tento togský reprezentant si občas musí pripadať v žilinskej obrane ako čierna ovca. Teraz nenarážame na jeho farbu pleti, ale na to, že kým spoluhráči okolo neho často školácky chybujú, tak on nie. Žilina dostala síce v Banskej Bystrici tri góly, ale tie nejdú na jeho konto, naopak, on jeden súperovi strelil.
 
Martin Boszorád (Nitra) – Obdivuhodný výkon podal tento krajný hráč v nitrianskom drese, hlavne ak si uvedomíme, že po dlhšom zranení trénoval iba dva týždne. Pri prvom inkasovanom góle síce nemá čisté svedomie, ale o chvíľu prihral na vyrovnávajúci gól a pred druhým vyrovnaním vybojoval svojou aktivitou pokutový kop.
 
Stredopoliari
 
Karol Mészáros (Slovan) – Takto má vyzerať hráč (nielen) v belasom drese! Najlepší príklad za všetky sa zrodil v 28.minúte zápasu. Nabehol si za obranu, a hoci nespracoval loptu, tak sa šprintom vrátil až na svoju polovicu, vybojoval loptu späť, opäť bežal do útoku a strelil gól. To všetko trvalo presne 30 sekúnd, no on takto jazdil celý zápas.
 
Jakub Považanec (Banská Bystrica) – V prvom polčase bola Žilina od Banskej Bystrice jasne lepšia. Ale do druhého polčasu prišiel Považanec, ktorý pomohol zmeniť dej zápasu. Vonkajškom pravej nohy strelil pekný vyrovnávajúci gól na 2:2 a vtipnou pätičkou vyšperkoval akciu Slančíka, ktorý vyrovnal na konečných 3:3.
 
Seydouba Soumah (Slovan) – Tohto hráča potrebuje nielen Slovan, tohto hráča potrebuje celá liga! Je to najväčší zabávač našich tribún, pretože nikdy neviete, čo vyvedie. S loptou si rozumie na svetovej úrovni a zdá sa, že čoraz viac sa to učí využívať aj v prospech kolektívu. Proti Myjave dal gól na 2:0, no zvíťazila uňho radosť z hry.
 
Cléber Silva Nascimento (Nitra) – Že by sa konečne prebral!? Počas celej jari sa trápil, hoci Nitra patrila medzi jej najlepšie tímy, lenže jemu góly nepribúdali a nedarilo sa mu ani herne. Proti Ružomberku to už bol starý dobrý Cléber, keď sa gólovo presadil hneď dvakrát a pridal aj asistenciu. K tomu ukazoval skvelé akcie a hostia boli z neho neraz bezradní.
 
Boris Turčák (Nitra) – Ešte v dorasteneckom veku zbieral prvé ligové čiarky v drese Slovana, ale potom sa akoby jeho rast zastavil. Slovan ho poslal na hosťovanie do Nitry už na jar, ale naplno sa prejavil až teraz. Dostal šancu od začiatku a proti Ružomberku bol nepriehľadnuteľný. Všetko malo iba jednu chybu, že jeho gól na 3:2 nebol víťazný.
 
Útočníci
 
Fabián Slančík (Banská Bystrica) – Už teraz v tejto sezóne strelil toľko gólov, koľko v tej minulej. A jeho gól proti Žiline spĺňa všetky svetové kritériá. Že hostia strelili na gól na 2:3, nevadí! Slančík hneď po rozohratí individuálne prešiel cez piatich hráčov súpera, narazil si s Považancom a skóroval. Veľký podiel má aj na prvom góle domácich.
 
Pavel Fořt (Slovan) – Robustný český útočník si ukážkovo odviedol svoju prácu. Prvú šancu zápasu ešte nepremenil, ale neskôr sa podieľal na prvých troch góloch Slovana. Najprv nabil Mészárosovi, potom vysunul Soumaha a nakoniec si dal gól aj sám, keď Žofčákovu prihrávku dotlačil do myjavskej brány ako tank.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.