Main Content

Vytúžený Stanley Cup od zajtra na Slovensku + program

streda, 7. august 2013 16:03 | Autor: Dávid Lech

Vytúžený Stanley Cup od zajtra na Slovensku + program
Vytúžený Stanley Cup od zajtra na Slovensku + program | zdroj: foto TASR

Stanley Cup. Jedna z najcennejších a najstarších športových trofejí. Zisk Stanley Cupu je vždy veľká vec. Tento rok striebornú misu s masívnym podstavcom vybojovali aj dvaja slovenskí hokejisti Marián Hossa s Michalom Handzušom.

Po tom, čo si Stanley Cup mohli poťažkať českí hokejisti Michael Frolík a Michal Rozsíval pricestuje najcennejšia hokejová trofej na Slovensko. Vo štvrtok ju prevezme slovenský center Michal Handzuš. Banskobystrický rodák sa dostal na vrchol až na sklonku svojej kariéry. Po štrnástich sezónach v zámorskej profilige sa 36-ročný stredný útočník zaradil medzi najdôležitejšie osobnosti Chicaga Blackhawks na ceste za Stanley Cupom.
 
Na začiatku sezóny bol doslova na odpis. V San Jose Sharks, kde začal skrátený ročník herne tápal, zväčša pôsobil v tretej alebo štvrtej formácii s minimálnym ice-timeom, niektoré zápasy dokonca Handzuš presedel na tribúne ako zdravý náhradník. Zdalo sa, že jeho kariéra v zámorí speje ku koncu, v závere tohtoročného prestupového obdobia však prišlo „vzkriesenie“ v podobe prestupu do Chicaga Blackhawks, kde už v minulosti pôsobil.
 
V Chicagu sa s Handzušom počítalo ako so štvrtým alebo tretím centrom, ktorý mal „jastrabom“ pomôcť predovšetkým v žalostnej úspešnosti na vhadzovaniach. Z Handzuša sa však stal nečakane jeden z najlepších hráčov Chicaga a po výhre 4:2 na zápasy nad Bostonom Bruins nakoniec dosiahol s Blackhawks až na samotný vrchol.
 
Vo štvrtok sa všetci hokejoví priaznivci môžu tešiť na oslavy Michala Handzuša, ktorý spoločne so svojimi fanúšikmi oslávi zisk Stanley Cupu na Námestí SNP v Banskej Bystrici.
 
Program osláv v Banskej Bystrici:
 
Miesto: Námestie SNP, Banská Bystrica
DJ Carlo a moderátor Slavo Jurko

Časový harmonogram akcie:

16:00 – súťaže / teasing aktivity
16:45 – vystúpenie hudobnej skupiny Družina
17:30 – dražba predmetov, popis charitatívneho charakteru celej akcie
17:50 – pesnička o Banskej Bystrici
17:55 – prípravy na príchod pohára
18:00 – moderovaný príchod Michala Handzuša so Stanley Cupom – sprievod bude prechádzať davom s policajným doprovodom + vlajkonosiči
18:25 – príhovor primátora mesta Banská Bystrica
18:30 – odovzdanie výťažkov z dražby, šekov partnerov – výhercovia, partneri a charitatívne organizácie na pódiu
18:40 – prípitok s Michalom Handzušom a trofejou
18:55 – odchod Michala Handzuša z pódia
19:00 – koncert kapely HEX
19:45 – ukončenie oficiálneho programu na Námestí SNP
 
Handzuš bude mať k dispozícii Stanley Cup takmer dva dni, za Marián Hossom sa bude sťahovať v piatok večer.