Main Content

Preview 3.predkola EL: Astra Giurgiu - AS Trenčín

štvrtok, 8. august 2013 10:09 | Autor: Filip Chudý

Preview 3.predkola EL: Astra Giurgiu - AS Trenčín
Preview 3.predkola EL: Astra Giurgiu - AS Trenčín | zdroj: video youtube.com

Pred týždňom si Trenčania prehrou 1:3 prakticky zahatali šancu na postup, ale do Rumunska rozhodne nešli na výlet. Astra Giurgiu ich síce v prvom zápase prevýšila, ale to obligátne, že každý zápas je iný a začína od 0:0 platí aj teraz.

Astra Giurgiu - AS Trenčín
Štvrtok 8.8.2013 o 18:00, rozhoduje Ruddy Buquet (Francúzsko)
Hrá sa v Bukurešti.
 
Dvojgólová domáca prehra, tri inkasované góly, ale hlavne vlastné chyby museli najviac mrzieť Trenčanov. Giurgiu sa ukázalo ako oveľa skúsenejšie mužstvo, čo bol ten hlavný rozdiel, ktorý nakoniec aj určil výsledok. Trenčanom boli prehry 1:3 minulý týždeň asi určené, keďže presne takým skóre prehrali aj v Senici, dokonca aj spôsob bol podobný. Naopak, Giurgiu malo víťazný týždeň, keď v lige rozstrieľalo Brašov 5:2.
  
Náladu po minulom týždni má zdvihnutú hlavne Samuel Štefánik, ktorý sa dostal do reprezentačnej nominácie Slovenska. Trenčiansky tvorca hry tak teraz bude pod ešte väčším drobnohľadom.
 
Dva otázniky vznikli trénerovi Nosickému, pretože pred týždňom sa mu vykartovali dvaja defenzívni stredopoliari. Aldo Baéz aj na európskom fóre vo veľkom zbieral žlté karty, keď v každom zápase dostal jednu, čo znamená stop. Ale jeho zástupca Damián Bariš sa nechal na konci minulého zápasu hlúpo vylúčiť, čím sám seba pripravil o veľký zápas. Druhý otáznik je oveľa príjemnejší, pretože Tomáš Malec sa rozstrieľal a bol to práve on, kto vybojoval aj jediný trenčiansky gól v prvom zápase. Fanendo Adi tak dostal silnú konkurenciu.
 
Astra Giurgiu rozbehla novú sezónu naozaj ukážkovo, pričom sa už začína hovoriť o tom, že toto môže byť najlepšia klubová sezóna v histórií. Ak by Astra skončila na medailovej pozícií, tak by určite taká aj bola. Za všetko môže majiteľ klubu Ioan Niculae, ktorý je podľa magazínu Forbes najbohatším Rumunom. Nuž móda boháčov robiť z neznámych kluboch silné, je stále väčšia. 
 
Hlavnou zbraňou Giurgiu je Constantin Budescu, ktorý dáva hre rozum. Okolo neho behajú kvalitní legionári, z ktorých vyniká nigérijský útočník Kehinde Fatai. Ak týchto dvoch Trenčín eliminuje, tak bude bližšie k úspechu, hoci nebezpečenstvo predstavujú aj iní hráči.
 
Zápas budú vysielať TV Digi sport 2. Ak ju nemáte, tak funkčný link nájdete na našej stránke v sekcií Živé prenosy. http://www.sport7.sk/ziveprenosy/
 
Predpokladané zostavy
Giurgiu: Lung Jr. – Matel, Gaman, Ben Youssef, Júnior Morais – Seto, Cristescu – Tembo, Budescu, William Amorim – Fatai
Trenčín: Volešák – Čögley, Kleščík, Da Silva, Mazáň – Ďuriška – Mondek, Štefánik, William, Holúbek – Adi
 
Ako tipovať
O postupe je prakticky rozhodnuté, obe mužstvá tak budú mať záujem si zahrať futbal. Preto budú padať góly. Minimálne tri sú veľmi reálne. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,66.
 
V diskusií sa vyjadrite, aký je váš tip na výsledok.