Main Content

Futbal: Blanc chce s Parížom St. Germain titul, trúfa si aj na Ligu majstrov

štvrtok, 8. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Paríž 8. augusta (TASR) - Tréner francúzskeho futbalového majstra Paríž St. Germain Laurent Blanc si kladie dva dni pred štartom nového ročníka súťaže maximálne ciele. Chce vyhrať nielen domácu súťaž, ale aj prestížnu Ligu majstrov.

„Nemáme právo na chyby. Všetci hovoria, že minimálnym cieľom je národný titul. Neviem sa dočkať štartu nového ročníka a hráči tiež,“ cituje slová kouča agentúra dpa. „Všetci nás budú chcieť zdolať. Jedným z najnebezpečnejších rivalov bude asi AS Monaco. Ale nesmieme zabúdať ani na našich 'olympijských priateľov' Lyon a Marseille,“ dodal Blanc.

Paríž získal v lete za rekordných 64 miliónov eur uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho z Neapola a obranu posilnil za 35 miliónov eur brazílsky talent Marquinho z AS Rím. Tím z hlavného mesta Francúzska minul na prestupovom trhu viac ako 300 miliónov eur.

Bývalý kouč francúzskej reprezentácie sa pozerá optimisticky aj smerom k Lige majstrov. „Môžeme vyhrať ako Chelsea, keď to v podstate nikto neočakával. Záleží od žrebu a formy hráčov. Dovolím si povedať, že Paríž má potenciál vyhrať Ligu majstrov,“ tvrdí Blanc.