Main Content

Žilinčan Roman Gergel pre Sport 7: Chcem byť súčasťou úspechu

nedeľa, 26. september 2010 14:55 | Autor: Matej Dedinský

Žilinčan Roman Gergel pre Sport 7: Chcem byť súčasťou úspechu
Žilinčan Roman Gergel pre Sport 7: Chcem byť súčasťou úspechu | zdroj: mskzilina.sk

Okrem toho, že je Žilina najúspešnejší slovenský klub desaťročia, má nos na zdarných hráčov a cit pre výber správnych posíl. Jednou z nich je Roman Gergel, prichádzajúci k Šošonom ako novic z prvoligového AS Trenčín. S novou tvárou tímu severoslovenského klubu sme sa zhovárali aj my a prinášame vám jeho exkluzívnu výpoveď.

Majstrovský klub spod Dubňa hlásil novú posilu. K hapalovcom sa pridáva ďalšia mladá krv, hoci príchod bývalého Trenčana a reprezentanta našej „dvadsaťjednotky“ sa nerodil ľahko.

„Mal som malé tušenie, že by som mohol začať letnú prípravu v Žiline. Počas dovolenky som dostal sms-ku od ich zástupcov, či sa v Trenčíne so mnou ohľadom toho rozprávali. Tam mi bolo síce niečo naznačené, no ku konkrétnym rozhovorom nedošlo. Keď som v Trenčíne začínal prípravu, myslel som si, že možnosť odísť k Šošonom už nie je možná. Už som to nečakal. Najskôr som mal rozbehnutý klub mimo Slovenska, ale napokon angažovali iného hráča. V auguste, asi týždeň a pol pred zrazom reprezentačnej „dvadsaťjednotky“ ma informovali, že sa znovu otvorila možnosť odchodu do Žiliny. Rokovania prebehli veľmi rýchlo. Kontrakt som podpísal hneď v prvý deň na zraze.“ ozrejmuje pre náš športový portál Žilinčan Roman Gergel.

Žilinskí majstri majú pred sebou náročnú futbalovú jeseň a zbroja novými hráčmi. Mladík z bývalého Trenčína si uvedomuje skutočnosť, že prichádza k žlto-zeleným ako cenná výpomoc. „Som veľmi rád, že si Žilina vybrala práve mňa. Budem sa snažiť presvedčiť, že mám na to, aby som nastupoval do všetkých zápasov. Zároveň je to aj veľkou výzvou, aby som sa mohol konfrontovať s mužstvami európskych súťaží. Zahrať si Ligu majstrov je môj veľký sen. Zatiaľ som ju mal možnosť sledovať len v televízii. Taktiež sa teším aj na domácu súťaž. MŠK je ašpirantom na titul. Bol by som rád, keby sa jej to podarilo a zároveň by som chcel byť súčasťou tohto úspechu. Očakávam preto množstvo náročných duelov. Verím, že ma v mojej futbalovej kariére budú zároveň posúvať v pred,“ sľubuje si od nového pôsobiska Roman Gergel.

Perspektívny futbalista prichádza na nové miesto, ktoré podľa jeho slov doteraz dobre nepoznal. Žilinu navštívil len vtedy, keď tam s Trenčínom hrával prípravné zápasy. „Prvé dni som dochádzal, pretože som ešte nemal byt. Teraz je to v pohode. Začínam si zvykať. Po tréningoch chodím väčšinou hneď do bytu a zatiaľ relaxujem doma pri telke. Chalani a tréneri mi zagratulovali k prestupu. Popriali veľa šťastia, nech sa mi v novom pôsobisku darí. Spočiatku som trochu nervózny, pretože to bol môj prvý veľký prestup. Po príchode do kabíny a zvítaní sa s trénermi a hráčmi to už bolo všetko OK. Prijali ma v pohode. Osobne som poznal skoro všetkých hráčov, čo bolo pre mňa dobré. S niektorými som hrával aj v reprezentácii, takže som nešiel do neznámeho prostredia. Čo sa týka podmienok, všetko bolo na úrovni. Vedel som, že je o hráča dobre postarané. V Trenčíne som strávil dlhý čas a je od Žiliny asi päťdesiat minút autom. Môžem tam teda často chodiť na návštevy,“ vysvetľuje žlto-zelený záložník.

Novopečený Žilinčan zároveň oblieka aj dres reprezentačných mladíkov trénera Kitku. Tí takmer celé kvalifikačné obdobie živili nádej na postup do ďalšej fázy. V poslednom domácom zápase s Nórskom však slovenské perspektívne vyhliadky explodovali po tom, čo nás severania na domácej pôjde potupili výsledkom 4:1. “Všetci sme boli z toho sklamaní.  Do zápasu s Nórskom sme podávali kvalitné výkony s veľmi náročnými súpermi. Bohužiaľ, tento posledný zápas sme nezvládli. Môžem povedať, že to bol asi jediný zápas v repre, čo sme hrali tak zle. Teraz je ponaučením, aby sme sa vyvarovali takých chýb, akých sme sa proti Nórom dopustili,“ uzatvára pre Sport7 Roman Gergel.