Main Content

Futbal: Polster skončil na lavičke Admiry už po troch ligových kolách

sobota, 10. august 2013 17:05 | Autor: TASR

Viedeň 10. augusta (TASR) - Iba tri ligové kolá vydržal Toni Polster v pozícii trénera rakúskeho prvoligového futbalového klubu Admira Wacker. Niekdajšieho skvelého reprezentačného útočníka odvolalo vedenie po katastrofálnom vstupe do sezóny, keď sa tím krčí po troch prehrách na poslednom mieste tabuľky so skóre 2:11. Mužstvo už v sobotňajšom dueli s predposledným Sturmom Graz viedol asistent Oliver Lederer.

"Vzhľadom na nešťastný štart do sezóny a viaceré rozdielne názory sme s okamžitou platnosťou ukončili spoluprácu," stojí v oficiálnom stanovisku Admiry. Polster skončil na lavičke týždeň po zahanbujúcej prehre 1:7 na ihrisku nováčika z Grödigu. Jediný triumf si tak so svojimi zverencami na svojej premiérovej prvoligovej trénerskej štácii pripísal v 1. kole Rakúskeho pohára po výhre 2:0 nad Seekirchenom z regionálnej ligy.

Polster počas aktívnej hráčskej kariéry obliekal aj dresy Austrie Viedeň, Turína Calcio, FC Sevilla, Kolína i Borussie Mönchengladbach a v 95 reprezentačných dueloch za Rakúsko nastrieľal 44 gólov. Ako tréner predtým viedol rezervu LASK Linz a tím z nižšej súťaže Wiener Viktoria. "Bolo by lepšie, ak by som dostal viac času," reagoval na odvolanie 49-ročný Polster.