Main Content

Futbal: Spartak Myjava - FJ Senica 2:2 v 5. kole CL

sobota, 10. august 2013 22:05 | Autor: TASR

Myjava 10. augusta (TASR) -

Spartak Myjava – FK Senica 2:2 (1:1)

Góly: 37. Pekár, 59. Urgela – 42. Pavlík, 46. Piroska, Rozhodoval: Horváth, ŽK: Pelegríni, Kosík, Sládek - Kalabiška, Diviš, Piroska, ČK: 45. Bruško za vrazenie do súpera v prerušenej hre, 2700 divákov (vypredané)

Zostavy:

Myjava: Solnička – Siva, Kosík, Černáček, Lukšík – Kukoľ (69. Kuračka), Pelegríni (58. Urgela), Marček, Bruško, Danie (57. Sládek) – Pekár

Senica: Šulla – Šenk (60. Diarrassouba), Brabec, Pavlík, Čermák – Kóňa, Piroska, Jirásek – Diviš, Kalabiška, Zeman

Do regionálneho derby vhupli lepšie domáci kopaničiari a viaceré centrované lopty narobili Seničanom problémy. Krásny individuálny prienik predviedol v 12. minúte Kukoľ, prešiel až pred brankára Šullu, ale zakončil mimo. V 17. min. ten istý hráč prihral pred 16-tku Bruškovi, jeho strelu obrana zblokovala a následný prudký projektil Pelegríniho mieril nad bránu. Líder tabuľky pohrozil prvýkrát v 25. min. hlavičkou Diviša, bola však nepresná. V 37. min. vypredaný štadión zaburácal, keď sa ku strele spoza 16-tky dostal Pekár a rozvlnil sieť – 1:0. O 3 min. mieril pekne z priameho kopu Bruško, vyznamenal sa Šulla. V 42. min. vyrovnali Záhoráci z prvej strely na bránu, keď po priamom kope zakončoval zblízka Pavlík – 1:1. V samom závere 1. dejstva hry došlo k strkanici hráčov Zemana a Bruška, senický hráč sa ocitol na zemi a rozhodca sa rozhodol vylúčiť domáceho Bruška.

Druhý polčas sa začal hneď gólom, Zeman našiel v pokutovom území Pirosku a ten sa nemýlil – 1:2. V 53 .min. pekne zatočil loptu Jirásek, tá tesne minula cieľ. V 58. min. si agilný Kukoľ poradil s obrancom, v dobrej pozícii namiesto strely ešte volil prihrávku, ktorá nenašla nikoho. V 59. min. už jeho center znamenal vyrovnanie, keď našiel presne Urgelu, ktorý upratal loptu za Šullov chrbát – 2:2. V 69. a 72.min. diváci videli šance Jiráska a Diviša, pri oboch sa vyznamenal Solnička. Senica mala následne tlak, domáci ju však umnou hrou nepúšťali do čistých príležitostí. Zápas tak skončil remízou 2:2.

la