Main Content

Futbal: ViOn Zlaté Moravce - Dukla Banská Bystrica 0:0 v 5. kole CL

sobota, 10. august 2013 22:05 | Autor: TASR

Zlaté Moravce 10. augusta (TASR) -

ViOn Zlaté Moravce - Dukla Banská Bystrica 0:0

Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Candrák - Brašeň, Ľupták, Jurčo. 1286 divákov

Zostavy a striedania:

ViOn Zlaté Moravce: M. Kuciak - Candrák, Pintér, Majerník (54. Chrappan), Pavlenda - Obročník - Orávik, Babic, Kováč (74. Mihálik), Pribula - Mazan (79. Vaniš)

Dukla Banská Bystrica: Boroš - Podstavek, Nosko, Teixeira - Faško (46. Ľupták) - Turňa, Brašeň (79. Penaška), Slančík (83. Chrien), Považanec, Savič - Jurčo

Domáci vstúpili do zápasu aktívne a už v úvodnej štvrťhodine si vypracovali štyri sľubné šance. V 4. min predviedol Orávik ukážkový slalom medzi štyrmi zadákmi Dukly, ale z hranice šestnástky mieril tesne nad bránu. V 10. sa tvrdou strelou z uhla prezentoval Pribula, pozorný Boroš s námahou loptu vytlačil na roh. V 13. min Babic vyslal plávajúci projektil z 20 m, bystrický brankár loptu na dvakrát skrotil. V závere prvej štvrťhodiny sa uvoľnil Kováč, ale z hranice šestnástky prestrelil. Hra domácich mala fazónu, dobre kombinovali a neustále sa tlačili pred súperovu bránu. V 26. min Pribula nabil Kováčovi, ale ten v záklone nenamieril presne. V 31. min si na Orávikov rohový kop vyskočil Majerník, ale jeho hlavičke chýbali centimetre. Ani v druhom polčase sa obraz hry príliš nezmenil. Domáci neustále útočili, hostia čakali na brejkové príležitosti. V 48. min nečakane z uhla vystrelil Orávik, Boroš jeho prudkú strelu po brvno skvele vyrazil. Po hodine hry Kováčovu strelu z 20 m opäť zneškodnil brankár hostí. V 67. min mohol poslať domácich do vedenia Babic, ale v čistej šanci trafil len Borošove nohy. Vzápätí mohlo platiť "nedáš - dostaneš", ale Jurčovu krásnu strelu z 25 m Kuciak vytlačil na roh. Záverečné minúty boli rozhárané, domácim dochádzali sily a hostia boli s remízou spokojní. Napriek tomu mohol v 90. min rozhodnúť domáci Pribula, ale sám zoči-voči Borošovi prestrelil.