Main Content

Futbal: Sakho na odchode z Paríža SG, chce viac hrať a zabojovať o miesto na MS

nedeľa, 11. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Paríž 11. augusta (TASR) - Francúzsky futbalista Mamadou Sakho nie je spokojný so súčasnou pozíciou náhradníka v Paríži St. Germain a ešte v letnom prestupovom termíne by rád zmenil pôsobisko. Dvadsaťtriročný stopér má platnú zmluvu s PSG do roku 2014, no vedenie úradujúceho majstra mu podľa všetkého nebude brániť v odchode.

"Čakám na rozhovor s trénerom Blancom a majiteľom klubu Nasserom al-Khelaifim. Mám jasnú myseľ, som rozhodnutý, že ich požiadam o uvoľnenie spod zmluvy," citoval Sakha denník L'Equipe. Odchovanca PSG prinútilo k odchodovým úvahám z tímu z hlavného mesta Francúzska rozhodnutie kouča národného tímu Didiera Deschampsa, ktorý ho nezaradil do nominácie na stredajší prípravný zápas s Belgickom.

Ruže Sakhovi nekvitnú ani v klube, kde je momentálne až štvrtou voľbou na post stopéra po Brazílčanoch Thiagovi Silvovi, Alexovi a Marquinhosovi. V ouvertúre ligového ročníka v Montpellieri (1:1) sedel iba na lavičke, rovnako ako pred týždňom vo víťaznom dueli francúzskeho Superpohára proti Girondins Bordeaux (2:1). Sakho by rád zabojoval o miesto v národnom tíme pre MS 2014 v Brazílii, preto za ideálne východisko považuje odchod z PSG.