Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.8.)

pondelok, 12. august 2013 00:35 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.8.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (12.8.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

DALLAS: Jamie Benn, hokejista Dallasu Stars je pripravený pobiť sa o miestenku v zostave kanadskej reprezentácie na ZOH v Soči. Podľa vlastných slov odohrá svoj najlepší polrok v kariére a zúčastní sa budúcoročných Olympijských hier. 

WASHINGTON: Útočník Graham Mink sa rozhodol opustiť zámorie a namieril si to do Európy. V budúcej sezóne bude pôsobiť v rakúskom Dornbirnere. Americké krídlo odohralo v NHL sedem duelov v drese Washingtonu Capitals. 

KHL

JAROSLAVĽ: Novou posilou Lokomotivu Jaroslavľ sa stal útočník Alexander Avcin, ktorý bol v roku 2009 draftovaný organizáciou Montrealu Canadiens, kde pôsobil vo farmárskom klube Hamilton Bulldogs. 

ZÁHREB: Medveščak Záhreb získal do svojich obranných radov cennú posilu. Defenzívu chorvátskeho účastníka KHL vystuží skúsený zadák Steve Montador. 

ZÁHREB: Slovenský obranca Ivan Švarný nebude v budúcej sezóne pôsobiť v Medveščaku Záhreb. Po príchode Stevea Montadora v tíme pre Švarného neostalo voľné miesto. 

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

POPRAD: Na popradských hokejistov v stredu čaká prípravný zápas s kazašským Irtyšom Pavlodar. 

ŽILINA: MsHK Žilina zverejnila svoj tohtotýždňový program. "Vlci" sa zúčastnia turnaja v Českej republike, v rámci ktorého odohrajú tri prípravné zápasy: v stredu nastúpia proti Přerovu, vo štvrtok si zmerajú sily s Havířovom a v sobotu sa stretnú s jedným z trojice Torax Poruba/Crakovia Krakow/Jestřábi Prostějov.