Main Content

Ideálna zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 12. august 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 5. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: foto TASR

Vynikajúce zápasy v Corgoň lige pokračujú. Aj v tomto kole sa bolo na čo pozerať a dobrých výkonov bolo opäť veľa a je škoda, že sme museli vybrať iba jedenástich. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Darko Tofiloski (Košice) – Macedónsky brankár má dobrú fazónu, čo si všimol aj reprezentačný tréner jeho krajiny a nominoval ho na zápas s Bulharskom. A dobre sa ukázal aj proti Slovanu, hoci ani on prehru neodvrátil. V prvom polčase zneškodnil nebezpečnú strelu Mészárosa, toho vychytal aj zoči-voči a tiež vyrazil Halenárovu tvrdú strelu.
 
Obrancovia
 
Lukáš Greššák (Ružomberok) – Obrana Ružomberka ešte nefunguje dobre, ale Greššákove výkony v nej sú o to viditeľnejšie. Vie dobre čítať hru a nebojí sa hrať. Hoci pri druhom trnavskom góle aj on urobil chybičku, tak to dokázal vykompenzovať v iných momentoch. Greššákov 50-metrový pas pred prvým gólom rozhodne stál za to.
 
Peter Kleščík (Trenčín) – Hoci Trenčín prešiel cez Dunajskú Stredu ako parný valec hlavne vďaka svojej ofenzíve, tak aj defenzívna zložka pridala ruku k dielu. Kleščík hĺbkovou prihrávkou rozbehol gólovú akciu číslo tri a pri piatej našiel Adiho krásnym pasom za obranu, ktorý zavŕšil svoj hetrik.
 
Branislav Niňaj (Slovan) – Belasí si už druhýkrát po sebe udržali čisté konto, čo je takmer zázrak potom ako ešte nedávno to v ich obrane horelo. Práve Niňaj je novým článkom obrany, ktorý nastúpil práve v týchto dvoch zápasoch. V Košiciach ukázal svoj talent, podal dobrý výkon, ktorý korunoval aj víťazným gólom.
 
Stredopoliari
 
Karol Mondek (Trenčín) – Tento martinský rodák opäť podal dobrý výkon, keď na pravom krídle lietala nielen na ňom. Mondek bol totiž prakticky všade, nešetril krokom, za čo sa aj dočkal odmeny. Aj tentoraz strelil gól po odrazenej lopte zo šestnástky a pridal aj asistenciu, keď prihral na štvrtý gól zápasu.
 
Léandre Tawamba (Ružomberok) – Tomuto bývalému mládežníckemu reprezentantovi Kamerunu futbal chutí, čím zabáva aj divákov. Jeho prvý gól do siete Trnavy bol famózny, pretože takto zakončiť dokáže iba pán futbalista. Ešte spomenieme aj to, že dal tiež víťazný gól zápasu a k tomu pridal ďalšie kvantum kvalitnej práce.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – V minulej sezóne prakticky sám ťahal celý Ružomberok, teraz má pri sebe aj ďalších ťahúňov a preto žiari ešte viac. Ak bude pokračovať v takomto bodovom tempe, tak už na jeseň prekoná svoje čísla z celého minulého ročníka. Proti Trnave si pripísal dve asistencie, ktorými korunoval svoj výkon.
 
Vladimír Kukoľ (Myjava) – V kopaničiarsko-záhoráckom El Clásicu sa nielen iskrilo, ale boli v ňom aj dobré výkony. Myjavčania v prvom polčase dominovali a najviac okrem gólov zaujala pekná individuálna akcia Kukoľa. Ten v druhom polčase svojou aktivitou „vystriedal“ Šenka, no jeho zástupcu Kalabišku „vyzliekol“ ešte viac, keď cez neho nacentroval na vyrovnávajúci gól.
 
Útočníci
 
Henrich Benčík (Nitra) – Skúsený hrotový útočník opäť ukázal svoje prednosti, ktoré ho zaraďujú medzi najlepších útočníkov súťaže. Prihral na tretí gól Šimončičovi, štvrtý po Cléberovej prihrávke sám chladnokrvne strelil a tiež vypracoval ďalšie dve čisté šance svojím spoluhráčom, keď hlavne tá Turčákova z prvého polčasu mala skončiť v bráne.  
 
Fanendo Adi (Trenčín) – Otázka znie takto. Na akej gólovej cifre by bol teraz Adi, keby nedostal v Trnave červenú kartu? Odohral iba svoj tretí ligový zápas, ale už strelil sedem gólov, pričom dvakrát nastúpil v základnej zostave, čo oslávil vždy hetrikom. Človek pri takomto nástrele aj pomaly zabúda na meno bývalého trenčianskeho kanoniera...
 
Róbert Pich (Žilina) – Prišiel na ihrisko až po polhodine hry, keď bol stal 1:3. Neoživil síce až tak hru ako to možno domáci čakali, ale nebyť jeho, tak určite prehrajú. Vybojoval pokutový kop, ktorý aj sám premenil a strelil aj vyrovnávajúci gól, keď ukážkovo zakončil nožničkami strelou do zeme, čo bolo to najideálnejšie možné zakončenie.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.