Main Content

Atletika-MS: NAAA vydala vyhlásenie k odstúpeniu dvoch šprintérok z Karibiku

pondelok, 12. august 2013 15:05 | Autor: TASR

Moskva 12. augusta (TASR) - Vedenie atletického zväzu Trinidadu a Tobaga (NAAA) vydalo v pondelok oficiálne vyhlásenie k odstúpeniu dvojice šprintérov karibského štátu Kelly-Ann Baptisteovej a Semoy Hackettovej z atletických majstrovstiev sveta v Moskve.

"Absencia oboch športovkýň sa týka dopingových záležitostí v rôznej miere a zároveň zložitosti," uvádza sa podľa agentúry Reuters v oficiálnom vyhlásení NAAA. "V prípade pani Baptistovej prebieha proces zisťovania výsledkov a akékoľvek ďalšie komentáre zatiaľ nie sú v tomto prípade vhodné. V prípade pani Hackettovej podala Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) odvolanie voči nedávnemu rozhodnutiu disciplinárneho oddelenia NAAA znovu suspendovať športovkyňu až do odvolania. Prípad bol predložený Športovému arbitrážnemu súdu vo Švajčiarsku," píše sa ďalej vo vyhlásení.

Kelly-Ann Baptisteová dobrovoľne odstúpila zo šampionátu po tom, ako denník Trinidad Express priniesol informáciu o pozitívnom dopingovom teste bronzovej medailistky v behu na 100 m z atletických majstrovstiev sveta v roku 2011. V sobotu ráno odišla z Moskvy aj Semoy Hackettová.