Main Content

Futbal: Ženy SR 19 odohrajú dva prípravné zápasy s Chorvátskom

pondelok, 12. august 2013 16:05 | Autor: TASR

Bratislava 12. augusta (TASR) - Slovenská ženská futbalová reprezentácia do 19 rokov sa vo dvoch prípravných zápasoch stretne s rovesníčkami z Chorvátska. Súboje sú na programe vo Viničnom v stredu 21. augusta so začiatkom o 17.30 hod a v piatok 23. augusta so začiatkom o 10.30. Informoval o tom oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Tím trénerky Kataríny Paxnerovej čaká na jeseň turnaj 9. skupiny 1. fázy kvalifikácie o postup na ME 2014 v Bulharsku, pričom súpermi Sloveniek budú okrem Bulhariek aj Francúzsko a Island. Víťazi jedenástich kvalifikačných skupín a desať najlepších tímov z druhých miest postúpia do 2. fázy, do ktorej boli priamo nasadené podľa koeficientu Španielsko, Anglicko a Nemecko.

Dvadsaťštyri tímov bude rozdelených do šiestich skupín 2. fázy, ktorej víťazi a najlepší tím z druhého miesta sa kvalifikujú na záverečný turnaj v Nórsku naplánovaný na júl 2014.

nominácia SR hráčok do 19 rokov:

brankárky: Liana Póňová (Slovan Duslo Šaľa), Lívia Kuľková (Partizán Bardejov)

obrankyne: Barbora Juríková, Gréta Hviščová, Petra Šandalová (všetky Slovan Bratislava), Andrea Vrabcová, Petra Zdechovanová (obe ŠKF Žirafa Žilina), Simona Lukčíková (W.F.G. Trebišov)

stredopoliarky: Simona Fatulová, Sandra Kujovičová (obe Slovan Bratislava), Terézia Miháliková (Slovan Duslo Šaľa), Ivana Palenčíková, Simona Bačová (obe ŠKF Žirafa Žilina), Ivana Kantárska (ŠK Selce), Andrea Horváthová, Nikola Rybanská (obe FC Union Nové Zámky)

útočníčky: Alexandra Tóthová (Slovan Bratislava), Petra Čopíková (Slovan Duslo Šaľa)

náhradníčky:

brankárka: Janka Červíková (ŠKF Žirafa Žilina)

obrankyne: Michaela Biľanská (ŠKF Žirafa Žilina), Petra Vojteková (Slovan Duslo Šaľa)

stredopoliarky: Dominika Dikanová (Astra HFC), Carmen Absolonová (Slovan Bratislava), Žaneta Horváthová (Slovan Duslo Šaľa)