Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.8.)

utorok, 13. august 2013 00:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.8.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.8.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

 
ANAHEIM: Skvelá informácia sa posledné dni šíri v zámorí. Podľa všetkého „fínsky blesk“ Teemu Selänne bude pokračovať vo svojej bohatej hokejovej kariére aj naďalej. Podľa zámorských zdrojov začal Selänne s prípravami na novú sezónu. Opäť by mal pôsobiť v Anaheime Ducks.
 
ANAHEIM: Američan Gabe Guentzel opúšťa zámorie a smeruje do Európy. Hokejista, ktorý naposledy obliekal dres farmy Anaheimu Ducks Norfolk Admirals putuje do talianskeho Rittenu, kde už skôr zamieril gólman Chris Mason z Nashvillu Predators.
 
NY ISLANDERS: Podľa ruského gólmana New Yorku Islanders Jevgenija Nabokova by sa mal stať novým kapitánom „ostrovanov“ John Tavares, ktorý bol v minulom ročníku jasne najlepším hráčom klubu.
 
DETROIT: Po dlhodobých zdravotných problémoch sa zdá, že kanadský forward v službách Detroitu Red Wings Darren Helm je stopercentne fit a je pripravený sa naplno venovať letnej príprave na nadchádzajúcu sezónu.
 
DETROIT: Skúsený útočník Mike Knuble oznámil, že ak nedostane ponuku kontraktu od Chicaga Blackhawks alebo Detroitu Red Wings, ukončí svoju aktívnu hokejovú kariéru. Knuble totiž momentálne býva v East Grand Rapids a sťahovať sa od rodiny za novým angažmánom nechce.
 
PHILADELPHIA: Brankár Ilja Bryzgalov je naďalej bez zmluvy. Ruský gólman má však podľa najnovších informácií viacero ponúk z NHL, ale aj z KHL. Jeho prioritou však ostáva zámorská profiliga, kde chce pôsobiť aj naďalej.
 
WINNIPEG: Útočník Winnipegu Jets Ben Maxwell opúšťa kanadský celok a putuje do fínskeho celku Kärpät Oulu.
 
KHL
 
SLOVAN: Bratislavský Slovan sa v rámci European Trophy dnes predstaví na svojom domácom ľade proti pražskej Sparte. Očakávané meranie síl týchto dvoch súperov začne o osemnástej hodine v Slovnaft aréne.
 
LEV: Novou posilou HC Lev Praha sa stal fínsky reprezentačný útočník Niko Kapanen.
 
LEV: Pražský Lev získal do svojho kádra Fína Kapanena, no zároveň prišiel o jeho krajana Teemu Ramstedta, ktorý sa s vedením klubu dohodol na rozviazaní spolupráce.
 
ZÁHREB: Na skúške v Medveščaku Záhreb neuspel švédsky forward Emil Lundberg, ktorý naposledy obliekal dres švajčiarskeho Klotenu.
 
ZÁHREB: Chorvátsky nováčik KHL to skúsi s Nikitom Kolesnikovsom. Lotyšský bek prichádza do Záhrebu na skúšku.
 
JEKATERINBURG: Dres Avtomobilistu Jekaterinburg v budúcej sezóne nebude obliekať útočník Alexander Juksejev.
 
NOVOKUZNECK: Do Metallurgu Novokuzneck sa sťahuje Zachar Oščinskij. Ruský forward má za sebou veľmi vydarenú sezónu v nižšej ruskej súťaži VHL.
 
NIŽNEKAMSK: Po ročnej odmlke sa do Neftechimiku Nižnekamsk vracia útočník Sergej Demagin.
 
SLOVENSKÁ EXTRALIGA
 
NITRA: „Corgoni“ z Nitry majú podľa všetkého na lane veľmi významnú posilu. Novou akvizíciou klubu spod Zoboru by sa mal stať Dušan Milo. Majster sveta z roku 2002 by mal s klubom čoskoro podpísať zmluvu.
 
Prípravné zápasy extraligistov:
 
HC RT Torax Poruba – MHC Mountfield Martin 3:1
Gól Martina: Pokrivčák