Main Content

ZOH14: Alexander Žukov verí, že návštevnosť súťaží v Soči bude vysoká

streda, 14. august 2013 16:05 | Autor: TASR

Soči 14. augusta (TASR) - Prezident Ruského olympijského výboru Alexander Žukov je presvedčený, že na zimných olympijských hrách v Soči 2014 problémy s návštevnosťou nebudú.

"Som presvedčený, že v Soči budú plné tribúny na všetkých súťažiach," citoval Interfax Žukova, ktorý dodal, že vstupenky si už možno zakúpiť cez internet a ďalšie porcie, ktoré sa tam objavia, ľudia vykúpia hneď v prvých hodinách.

Žukov sa vyjadril aj k možnému bojkotu olympiády. "Po roku 1980 a 1984 športový svet, olympijský svet pochopil, že bojkot olympiád, je absolútnym nezmyslom a škodí predovšetkým športovcom. Boli tu snahy určitých kruhov pred OH v Číne bojkotovať olympiádu v Pekingu. Ale snahou samotných športovcov a olympijských výborov je účasť na nich a nemiešanie športu s politikou. Preto verím, že k žiadnemu bojkotu olympiády v Soči nepríde."

Vláda Ruskej federácie dala všetky záruky, že nepríde k žiadnej rasovej diskriminácii, ani k diskriminácii na základe pohlavia. "Toto plne garantujeme. V plnej miere to zodpovedá tomu, čo je zapísané v olympijskej charte," zdôraznil Žukov.

go mp