Main Content

Futbal: Slovensko "21" - Taliansko "21" 1:4 v prípravnom zápase v Senci (2)

streda, 14. august 2013 21:05 | Autor: TASR

Senec 14. augusta (TASR) - Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov prehrali v prípravnom medzištátnom stretnutí v Senci s rovesníkmi z Talianska 1:4.

Naturalizovaný Brazílčan Dionatan do Nascimento Teixeira nedohral pri svojom debute v slovenskom národnom drese zápas pre červenú kartu.

Zverenci Ivana Galáda odohrajú najbližší duel v rámci kvalifikácie ME 2015 proti gruzínskej dvadsaťjednotke, ktorý je na programe 9. septembra v Myjave.

prípravný medzištátny zápas:

Slovensko "21" - Taliansko "21" 1:4 (1:2)

Góly: 15. Pauschek - 4. a 40. Crisetig (oba z 11 m), 66. Belotti, 79. Improta, ŽK: Rusov, Gyömbér, Škvarka, Pauschek, Rusnák - Fosatti, ČK: 40. Teixeira. Rozhodoval: Gil (Poľ). 2132 divákov.

Zostavy a striedania:

SR "21": Rusov - Pauschek (86. Lobotka), Gyömbér, Teixeira, Mazáň - Paur (68. Hrošovský), Lásik - Schranz (74. Malec), Škvarka (46. Ambra), Lalkovič (46. Mészároš) - Zreľák (86. Rusnák)

Taliansko "21": Bardi (81. Pigliacelli) - Piccini, Bianchetti (46. Di Lorenzo, 89. Masi), Antei, Biraghi (62. Frascatore) - Baselli (71.Benassi), Crisetig (46. Longo) - Politano (62. Improta), Battocchio (81. Piscitella), Gatto (46. Fosatti) - Belotti (71. Comi)

Prvú šancu mal hneď v 2. minúte Lalkovič, ale jeho priamy kop z 18 m Bardi s námahou vytlačil do autu. Úvodné minúty však potom patrili Talianom. Po hrubom zaváhaní slovenských stopérov sa rútil sám na bránku Politano, ktorého podľa prísneho metra hlavného arbitra zastavili v šestnástke len za cenu faulu. Následný pokutový kop bezpečne premenil Cristeig - 0:1. Slováci postupne ožili a svoje ofenzívne akcie ťahali hlavne cez Lalkoviča. Ten po rýchlom brejku vnikol v 15. minúte do šestnástky hostí a jeho prudkú prihrávku usmernil do siete pohotovo Pauschek - 1:1. Ďalší dôležitý moment prišiel až v 40. minúte, keď Teixeira zastavil v šestnástke Gatta a rozhodca nariadil nielen prísnu druhú penaltu, ale aj vylúčil naturalizovaného Brazílčana. Cristeig premenil aj druhú penaltu - 1:2. V závere polčasu mierili z gólovej parkety vedľa Belotti aj Baselli.

Slováci nastúpili bez zraneného Lalkoviča do druhého polčasu, v ktorom početné striedania lepšie prospeli hosťom. Taliani častými striedaniami dokonale využili početnú prevahu. Nebezpečnú technickú strelu Gatta v 62. minúte ešte Rusov loptu vytlačil do autu končekmi prstov. O štyri minúty neskôr sa však predral do veľkého vápna Belotti a podstrelil vybiehajúceho Rusova - 1:3. Slováci sa síce snažili až dokonca, ale proti úradujúcim vicemajstrom Európy sa na drámu už nezmohli. Navyše, po rýchlom prieniku do šestnástky zvýšil v 79. minúte na konečných 4:1 pre hostí striedajúci Improta.

Hlasy po zápase:

Ivan Galád, tréner SR "21": "Vo výsledku sa ukázal rozdiel medzi futbalovou kvalitou súpera a nami. Myslím, že v prvom polčase sme predviedli slušnú hru, avšak po vylúčení sme nedokázali byť rovnocenným partnerom. Súper nám strelil štyri góly, s takou prehrou sme nepočítali. Videl som ale najmä v prvom polčase v našom mužstve, že ukázalo kvalitu a tým by sme mohli uspieť v budúcnosti. Nie som na to, aby som sa vyjadroval k výkonu rozhodcu, ale druhá penalta ani vylúčenie nemali byť."

Nórbert Gyömbér, stopér SR "21": "Dnes to bolo pre nás kruté, ale futbal vie byť aj taký. Nechcem sa vyhovárať na rozhodcu, ale najmä tou prvou penaltou ovplyvnil celkovo zápas. Po druhej penalte a vylúčení Teixeiru sa to už ťažko otáčalo."

Richard Lásik, stredopoliar SR "21": "Táto prehra 1:4 je skutočne veľmi krutá. Konečný výsledok nie je adekvátny tomu, čo sa najmä v prvom polčase dialo na ihrisku. Možno po zmene strán už boli hostia jasne lepší, ale hrali sme bez vylúčeného hráča. Ak však budeme hrať tak, ako do toho vylúčenia, nemáme sa čoho obávať. Bola to dobrá skúška."

Lukáš Pauschek, obranca SR "21": "Som z toho smutný, hlavne po tom prvom polčase. Nezaslúžili sme si prehrať takým veľkým rozdielom. Druhá penalta zrejme nebola, ale nemôžeme robiť také chyby ako pred tou penaltou. Treba dať hore hlavu a poučiť sa z vlastných m chýb."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy