Main Content

Futbal: Rumunsko - SR 1:1 v príprave, úspešná Kozákova premiéra

streda, 14. august 2013 22:05 | Autor: TASR

Bukurešť 14. augusta (TASR) - Slovenská futbalová reprezentácia premiérovo pod taktovkou trénera Jána Kozáka remizovala v stredajšom prípravnom zápase v Bukurešti s domácim Rumunskom 1:1. Na gól Bogdana Stancua zo 44. minúty odpovedal v 56. minúte navrátilec Stanislav Šesták.

Pre oba tímy bolo stretnutie generálkou na kvalifikáciu MS 2014, 6. septembra v Zenici hrajú Slováci v Bosne a Hercegovine a potom lídra G-skupiny privítajú 10. septembra v Žiline.

Po zápase v Rumunsku stále platí, že Slovensko ešte v tomto kalendárnom roku nevyhralo. Debut v najcennejšom drese si v rumunskej metropole odkrútili naturalizovaný argentínsky útočník David Depetris a stredopoliar Samuel Štefánik, ktorí zasiahli do diania na ihrisku v priebehu druhého polčasu.

prípravný zápas:

Rumunsko - SR 1:1 (1:0)

Góly: 44. Stancu - 56. Šesták. Rozhodoval: Doyle (Ír.), ŽK: Lazar, Nica - Kóňa, Čišovský, Ďurica.

zostavy a striedania:

Rumunsko: Tatarusanu - Matel (71. Nica), Gaman (46. Goian), Chiriches, Latovlevici - Lazar (46. Pintilii), Hoban - Torje (62. Nicolita), Maxim (46. Grozav), Tanase (77. Marica) - Stancu

SR: Mucha - Pekarík, Čišovský, Ďurica, Breznaník (62. Saláta) - Kóňa (62. Pečovský), Kucka - Šesták (79. Depetris), Hamšík (65. Štefánik), Weiss (69. Mak) - Jakubko (46. Nemec)

Už v 2. minúte sa Šesták na pravom krídle vďaka svojej rýchlosti elegantne zbavil brániaceho hráča, predral sa do pokutového územia a jeho krížnu strelu zastavila pravá žrď. Rumunom chvíľu trvalo, kým sa v zápase rozhliadli a po ľahkej strate lopty Kóňu v strede poľa sa nebezpečne vyrútili do prečíslenia, avšak Stancu vystrelil vedľa Muchovej brány. Domáci útočník bol pri chuti, v 22. minúte hlavou prekonal už bezmocného Muchu, no rozhodca gól neuznal pre postavenie Stancua v ofsajde. V 28. minúte sa opäť v dobrej šanci ocitol Šesták, ktorého volej musel Tatarusanu vyraziť na roh. Po ňom sa lopta dostala k Weissovi a jeho tvrdá strela presvišťala azda meter od spojnice. Rumuni udreli v 44. minúte. Torje si na hranici pokutového územia povodil Ďuricu, pohodlne nacentroval na Stancua a ten nedôrazne bránený Pekaríkom nemal problém z tesnej blízkosti hlavou rozvlniť sieť - 1:0.

Jakubka vymenil na hrote po zmene strán Nemec, rumunský kouč Victor Piturca siahol až k trom zmenám. V 56. minúte sa zdanlivo nenápadná akcia skončila gólom v ich sieti, keď Weiss centrom našiel hlavu Šestáka a ten svoju aktivitu pretavil do zaslúženej odmeny - 1:1. Herne Slováci dokázali držať krok s favoritom, aj po vyrovnávajúcom góle neboli len "zalezení" vzadu a skúšali tvoriť. Na nekvalitnom teréne však trpela kombinácia a po početných striedaniach stratila hra na kvalite. V nadstavenom čase mal ešte obrovskú príležitosť Kucka, ktorý z priameho kopu mieril k žrdi, no Tatarusanu sa vymrštil a loptu vytesnil na roh. Kozákova premiéra na lavičke tak dopadla výsledkovo i herne slušne.