Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rumunsko-Slovensko

štvrtok, 15. august 2013 10:08 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rumunsko-Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Rumunsko-Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou prvý zápas pod vedením Jána Kozáka, v ktorom naši reprezentanti remizovali v Bukurešti s Rumunskom 1:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (6) – To čo sme predpokladali, sa aj naplnilo. Pôsobil v bráne veľmi isto a keby nepokazil jeden výkop, tak by to bol výkon bez chybičky. Rumuni ho síce moc nepreverili, ale jednu hlavičku a jeden nebezpečný center zneškodnil. Za gól nemohol.
 
Peter Pekarík (4,5) – Keď z reprezentácie odchádzal, tak sme si vydýchli a zároveň dúfali, že sa ešte nájde. Reprezentačná pauza mu pomohla, pôsobil oveľa lepšie ako pred rokom, lenže nie až tak dobre, akoby sme chceli. Prvý center ukázal až v 36.minúte a pri inkasovanom góle sa nemôže nechať takto prehlavičkovať.
 
Marián Čišovský (5,5) – Pôsobil v obrane pokojne, teda až na jeden moment v 41.minúte, pri ktorom zbytočne vyrobil priamy kop. Inak si život zbytočne nekomplikoval, čo je na obrancu dobrá vlastnosť. Rozhodne neprepadol, ale ani nevynikol.
 
Ján Ďurica (6) – Náš najlepšie pôsobiaci obranca. Neprehral snáď jedinú hlavičku a ukazoval veľkú chuť. Pri inkasovanom góle ho síce Torje povozil, ale chybu urobil už stred poľa, ktorý dovolil Rumunom ľahko zaútočiť a tiež mu mal niekto pomôcť Torjeho zdvojiť. Predviedol aj ukážkový center do šance Kuckovi, vyskúšal si tiež post ľavého obrancu a pozíciu kapitána.
 
Michal Breznaník (3,5) – Asi najslabší výkon Breznaníka v reprezentácií, lenže to sa dalo aj čakať, keďže ešte nie je po zranení vo forme. Za celý zápas nezaútočil, čo je na krajného obrancu zlá vizitka. V obrane si veci nechcel komplikovať, ale pri inkasovanom góle mal pomôcť Ďuricovi a zdvojiť Torjeho, ktorý by potom nemohol takto odcentrovať.
 
Juraj Kucka (5,5) – Dostal post klasického defenzívneho stredopoliara, keď mal predovšetkým prerušovať akcie súpera, to sa mu aj celkom darilo, hoci Rumuni párkrát cez stred ihriska prešli. Keď už bol na ihrisku Pečovský, tak sa posunul viac dopredu. Mal jednu čistú šancu po centri od Ďuricu a tiež nebezpečný priamy kop, keď sa rozohrá, bude určite lepší.
 
Tomáš Kóňa (4,5) – Mal prepojiť defenzívu s ofenzívou, ale presvedčil sa, že čosi iné je Corgoň liga a čosi iné medzinárodná scéna. Občas ľahko stratil loptu, čo Rumuni hneď využili na náznak šance. Ak chce hrať v reprezentácií aj naďalej, tak nemôže takto strácať lopty, no treba tiež povedať, že mal aj dobré veci.
 
Stanislav Šesták (7) – Už v druhej minúte zápasu si asi každý povedal, že vďaka za jeho návrat. Vtedy si totiž ideálne nabehol, prešprintoval obrancov a z uhla trafil žrď. Mal aj ďalšiu šancu v prvom polčase, lenže premenil až tretiu, keď hlavičkou nedal brankárovi šancu. Zapájal sa poctivo do obrany, ukázal svoju rýchlosť, bol aktívny smerom dopredu, proste dobrý výkon.
 
Marek Hamšík (5,5) – Aj na ňom ešte bolo vidieť, že nehral v novej sezóne súťažný zápas, ale aj tak predviedol svoje tradičné dobré veci. Šestákovi prihral do dvoch šancí, keď ukázal svoj cit na videnie priestoru. V kombináciách bol takmer neomylný, ale nedostal sa do koncovky, čo je vec, ktorú by sme chceli.
 
Vladimír Weiss (6) – Dlho neviditeľný, ale nakoniec sa rozbehol a bol to práve Weiss, kto vypracoval náš jediný gól. Postupom času sa stále viac tlačil do centrálnej osi, čo zvýrazňovalo jeho výkon, lenže je to krídelník, preto by sa mal nabudúce snažiť presadiť aj po stranách ihriska.
 
Martin Jakubko (4,5) – Dostal sa do jedinej pološance, čo je rozhodne málo na hrotového útočníka. Na jeho obranu treba povedať, že ostatní ho moc do hry nezapojili. Hral iba polčas, čo bolo vopred dohodnuté.
 
Adam Nemec (4,5) – Vystriedal Jakubka a dalo by sa o ňom povedať prakticky to isté. Len namiesto šance vybojoval v nadstavenom čase priamy kop. Na útočníka dosť málo, ale ako sme už spomenuli, tak väčšia podpora z druhej vlny chýbala.
 
Kornel Saláta, Viktor Pečovský, Samuel Štefánik, Róbert Mak, David Depetris (bez známky) – Prišli na ihrisko až vtedy, keď sa vo veľkom striedalo, čím sa znižovala aj ich schopnosť niečo so zápasom urobiť. Všetci si chvíľu hľadali svoje pozície, za čo sme po nástupe prvých dvoch menovaných takmer zaplatili gólom. Ale každý z nich aspoň naznačil svoje prednosti.
 
Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon
 
V diskusií oznámkujte výkony našich reprezentantov. Kto by si podľa vás zaslúžil vyššiu, respektíve nižšiu známku?