Main Content

Slovan potrebuje skutočné posily, inak bude mať veľký problém

piatok, 16. august 2013 10:05 | Autor: Filip Chudý

Slovan potrebuje skutočné posily, inak bude mať veľký problém
Slovan potrebuje skutočné posily, inak bude mať veľký problém | zdroj: © TASR

Prípravné hokejové zápasy sú v plnom prúde, hráči si postupne nachádzajú nových zamestnávateľov a na druhú sezónu v KHL sa pripravuje aj Slovan Bratislava. Ten síce v príprave vyhráva, ale bez dobrých hráčov môže na minulosezónny úspech zabudnúť.

Komentár Filipa Chudého
 
Prvá sezóna Slovana v KHL priniesla play-offový úspech, hoci hladké vypadnutie s Dinanom Moskva moc nepotešilo. Nič na tom nezmenil ani fakt, že hráči s veľkým písaným D-éčkom na hrudi obhájili Gagarinov pohár. Ku koncu základnej časti totiž bolo jasne vidieť, že hráči Slovana už melú z posledného a ani na slovenské pomery nabitý káder jednoducho nestačil. Najvyťažovanejší hráči už potiahnuť nedokázali a druhý sled ich nenahradil.
 
Preto sa očakávalo, ako cez leto zaberie manažment klubu. A zatiaľ musíme povedať, že nič prevratné sa nestalo a prevláda sklamanie. Víťazstvá v príprave sú síce povzbudzujúce, ale iba zakrývajú realitu, ktorou je fakt, že Slovan sa skôr oslabil ako posilnil.
 
V bráne to bude po starom, všetko vsadené na Janusa, lebo od Kopřivu sa zázraky čakať nedajú. Obrana bez VišňovskéhoSekeru bola polovičná, čo sa ukázalo aj na konci minulej sezóny a nič prevratné sa nezmení. Skúsený Škoula má už svoje najlepšie roky za sebou a Brejčák sa iba zaradí medzi ostatných priemerných Slovákov, keď bude prakticky jedno kto z nich bude hrať, lebo výrazne lepšie to nebude.
 
A útok? Tak tam to vyzerá veľmi biedne. Aká je v ňom osobnosť? Akože Bartovič či náladový Hudáček? Nie, Slovan nemá v útoku žiadnu individualitu, ktorá by vedela sama rozhodnúť zápas. Niekto bude namietať, že to nemali po zranení Šatana ani minulý rok, no aj tak vyhrávali. Lenže to bolo minulú sezónu a teraz je teraz. Ruské mužstvá si dajú už väčší pozor a pustia menej bodov. Vedenie klubu síce zháňa hráča Šatanovho kalibru, ale takého medzi voľnými a hlavne dostupnými hráčmi už asi niet. Navyše už tu mal byť, lenže nie je!
 
Slovan chce vsádzať na Slovákov, čo je chvályhodné, lenže tých zopár čo ešte za niečo stojí podpíše za väčšie peniaze inde, preto mu zostávajú iba omrvinky. Medzi nimi chýba osobnosť a hlavne líder, ktorý by vedel potiahnuť. Preto prekvapilo, že manažment sám pustil k vode Jána Lipianskeho, hoci ten by si túto úlohu zastal a určite bol väčším prínosom ako väčšina mladých bažantov, ktorá bude v Slovane hrať.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte na aktuálny káder Slovana vy?