Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.8.)

piatok, 16. august 2013 00:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.8.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (16.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

 
COLORADO: Najmladší kapitán histórie NHL Gabriel Landeskog predĺžil zmluvu s Coloradom Avalanche o sedem rokov. Švédsky útočník by tak mal v drese „lavín“ pôsobiť do konca sezóna 2020/2021. Počas tohto obdobia mu na bankové konto pribudne 39 miliónov dolárov.
 
RANGERS: Švédsky brankár v službách New Yorku Rangers Henrik Lundqvist si ťažkú hlavu z jeho budúcnosti nerobí. Podľa jeho vlastných slov je Lundqvist na Manhattane spokojný a svoju budúcnosť si nevie predstaviť inde ako v tíme „jazdcov.“ Novinári v New Yorku už dlhšiu dobu špekulujú o tom, že by mal „Kráľ Henrik“ s Rangers podpísať predĺženie kontraktu, ktorý mu vyprší v lete 2014.
 
TORONTO: Toronto Maple Leafs sa naďalej nedokáže dohodnúť na predĺžení zmluvy s Nazemom Kadrim a Codym Fransonom. Podľa zámorských informácií sa predstavy spomínaných hráčov a samotného klubu o novej zmluve výrazne líšia.
 
MONTREAL: Útočník Montrealu Canadiens stihne prípravný kemp svojho tímu. Dánsky útočník sa momentálne zotavuje z otrasu mozgu.
 
KHL
 
SLOVAN: Bratislavský Slovan si v rámci European Trophy poradil s českým Chomutovom 5:3, keď takmer vypredaná Slovnaft Arena bola svedkom napínavého zápasu v ktorom sa dvakrát strelecky presadili Miklík s Vondrkom a jeden gól pridal Kolena. Svätyňu domácich hájil český gólman Kopřiva.
 
LEV: Hokejisti HC Lev Praha podľahli na Prague Hockey Cupe Kazani 3:4 po shootoutoch. Za HC Lev skórovali Oystrick, Vrána a Žerdev. Napriek prehre sa Praha zúčastní finále, v ktorom si sily zmeria práve s ruským súperom z AK Bars.
 
CSKA: Novým konkurentom Rastislava Staňu v bránkovisku CSKA Moskva by sa mohol stať Ilja Bryzgalov, ktorý v CSKA pôsobil počas výluky v NHL. O príchode 33-ročného gólmana do metropoly Ruska sa špekuluje v ruských médiách. 
 
SLOVNAFT EXTRALIGA
 
MARTIN: Káder MHC Mountfield Martin opúšťa útočník Tomáš Petruška, ktorý sa sťahuje do dánskeho Herningu.
 
Prípravné zápasy extraligistov:
 
ŠHK 37 Piešťany – SHK Hodonín 4:3 po samostatných nájazdoch
Góly Piešťan: Schmidt, Melichárek 2x, rozhodujúci shootout Románek
 
MsHK Žilina – AZ Havířov 2:4 (Torax Cup)
Góly Žiliny: Bajaník, Lipovský
 
RONA CUP:
 
HK 36 Skalica – PSG Zlín 6:6
Góly Skalice: Obdržálek, Vyrúbalík, Mráz, Kutálek, Lažo 2x
 
HC Košice – SR „20“ 6:2
Góly Košíc: Macejko, Jenčík, Novák, Cebák, Matis, Pašek
Góly „20“: Rzavský, Tibenský
 
Dukla Trenčín – HC VERVA Litvínov 1:2
Gól Trenčína: Trefný
 
MEMORIÁL PAVLA ZÁBOJNÍKA:
 
HK Nitra – HC’05 Banská Bystrica 2:2
Góly Nitry: Bajtek, Kováčik
Góly BB: Meland, White
 
GKS Tychy – Dukla Jihlava 1:3
 
HKM Zvolen – SK Kadaň 3:0
Góly Zvolena: Brabenec, Zuzin, Síkela