Main Content

Dostihy: Dostihové dožinky v Senici

piatok, 16. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Bratislava 16. augusta (TASR) - V bašte slovenského turfu na Záhorí na dráhe PD v Senici-Čáčove, sa uskutočnia v nedeľu 18. augusta tradičné dostihy, ktoré sú vyvrcholením dožinkových slávností.

Organizátori očakávajú bohatú divácku kulisu, návštevníci budú sledovať šesť dostihov. Hlavným lákadlom je tradičná steeplechase Cena Alchem, spol. s r. o., Senica na 3400 m. Prekážkový debut v nej absolvuje domáci reprezentant Briton Track, víťaz ôsmich rovinových zápolení so štatútom II. kategórie. V hlavnej rovinovej položke programu, Cene MJM Litovel a. s. na 2300 m, bude zrejme preferovaný navrátilec z prekážok s jednotkovou rovinovou minulosťou Final Flash, silného súpera však bude mať v takisto úspešne si počínajúcim Mr. Angelovi.

Na štartovej listine je dovedna 45 koní. Štart prvých dostihov je o 14.00 h. Pripravený je bohatý sprievodný program a obľúbená veľkoplošná obrazovka. Nebudú chýbať dostihy poníkov, vystúpenie mažoretiek, bohatá tombola, ukážka preletu bezmotorových lietadiel. Pri pestrom výbere občerstvenia zahrá dychová hudba Búranka.