Main Content

Futbal: Michalovčania po prvý raz vypredali štadión, Real lákadlom i motiváciou

piatok, 16. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Michalovce 16. augusta (TASR) - Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zanechali na turnaji dorastencov do 17 rokov sympatický dojem, keď v poslednom zápase A-skupiny dokázali uhrať nerozhodný výsledok s rovesníkmi z Realu Madrid. Podľa pozápasových slov trénera Alberta Rusnáka zahrali na hranici svojich možností a ukázali, že pri takomto nasadení môžu hrať s každým súperom.

"Výborne splnili taktické pokyny, ktoré dostali. Myslím si, že sami prišli na to, že tá cesta, ktorou ich vedieme, je správna a že ak z nej nevybočia, tak to ovocie príde," uviedol Rusnák, ktorý si zakladá predovšetkým na hernom prejave mužstva. "Potešil ma prístup, na výsledok neberiem ohľad. Na to, že ich trénujem mesiac a pol, tak tí chalani urobili veľký pokrok."

Na ihrisku nebolo badať výkonnostný rozdiel medzi oboma družstvami. Michalovčania boli súperovi vyrovnaní rýchlostne i technicky a vypracovali si i viac vyložených príležitostí. "Pripravovali sme sa na nich i keď nebolo veľa času. Turnaj už mali v hlavách mesiac dopredu, takže sme už o ňom pomaly debatovali. Zápas perfektne zvládli mentálne, takže som na nich hrdý," konštatoval Rusnák.

Predzápasovú nervozitu sa hlavný kormidelník snažil v šatni eliminovať na minimum a hráčov koncentrovať na samotnú hru. "Povedal som im, že nervózni môžu byť, ale prvým dotykom, hvizdom z nich musí všetko opadnúť, zápas si majú užiť, zabávať seba i divákov," prezradil Rusnák.

Týmto výsledkom nadviazali michalovskí mladíci na minuloročné prekvapivé víťazstvo nad talianskym tímom Juventus Turín. Aj takýmto spôsobom môžu prispieť k svojmu ďalšiemu hernému vývoju. "Myslím si, že tá radosť potrvá ešte nejaký týždeň, potom musíme prepnúť na súťaž. Je to však dobrý impulz a pre nich skúsenosť, že dokážu hrať i s Realom Madrid. O mesiac alebo o dva hráme v Poprade proti anglickému Manchestru United. Táto kategória má krásne nabitý program celý rok a počas neho môže urobiť výrazný krok smerom dopredu," zamyslel sa hlavný lodivod.

Michalovčanov môže mrzieť fakt, že si napokon zahrajú iba o konečné piate miesto. Napriek tomu sa diváci, ktorí po prvý raz vypredali štadión, po celý duel zabávali a mohutným povzbudzovaním a mexickými vlnami hnali svojich vpred. "Určite je to pre nás povzbudením, bolo by však lepšie, ak by sme zvíťazili. Pre nás je to samozrejme veľký zážitok, keďže sme uhrali takýto výsledok, s takýmto súperom a pred vypredaným štadiónom," dodal kapitán michalovských dorastencov Jozef Vajs.