Main Content

Futbal: DK suspendovala Greška na 5 zápasov, Kóňovi zastavila činnosť

piatok, 16. august 2013 18:05 | Autor: TASR

Bratislava 16. augusta (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) suspendovala na 5 zápasov bývalého reprezentanta Vratislava Greška z druholigovej Podbrezovej, ktorý videl červenú kartu za udretie súpera hlavou v neprerušenej hre.

DK tiež zastavila nepodmienečne pretekársku činnosť na jeden zápas Milošovi Lačnému z corgoňligového MŠK Ružomberok a na 2 súťažné zápasy brankárovi Tomášovi Belicovi z DAC Dunajská Streda.

Disciplinárka tiež iniciovala disciplinárne konanie voči reprezentantovi Tomášovi Kóňovi z FK Senica za hrubé nešportové správanie - udretie súpera lakťom do tváre so zranením protihráča, v 32. minúte stretnutia CL Spartak Myjava - FK Senica (2:2). DK Kóňovi predbežným opatrením zastavila činnosť do ďalšieho rozhodnutia "Ďalej ukladá menovanému zaslať vyjadrenie k popisovanému HNS v termíne do 21. augusta a poškodenému hráčovi Pavlovi Kosíkovi Pavlovi zaslať lekársku správu s popisom zranenia a ošetrenia, v termíne do 21. augusta," uvádza sa v úradnej správe SFZ.

DK za hrubé nešportové správanie divákov začína konania voči klubom FK Senica, MFK Košice, MFK Ružomberok, Spartak Trnava, za nedostatočnú usporiadateľskú službu voči Spartaku Myjava a PFK Piešťany.

DK tiež požiadala trénerov Ružomberka Jozefa Vukušiča, resp. Trnavy Juraja Jarábka o zaslanie stanoviska k slovným atakom počas a po stretnutí MFK Ružomberok - Spartak Trnava v 5. kole CL.