Main Content

Z Corgoň ligy priamo do Ligy majstrov

sobota, 17. august 2013 10:13 | Autor: Filip Chudý

Z Corgoň ligy priamo do Ligy majstrov
Z Corgoň ligy priamo do Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Veľmi zaujímavý prestup sa rysuje na našej scéne, pretože priebežne najlepší strelec Corgoň ligy zrejme prestúpi priamo k účastníkovi skupinovej fázy Ligy majstrov. Nigeríjčan Fanendo Adi má totiž namierené do dánskeho FC Kodaň.

Komentár Filipa Chudého
 
Adi nastúpil iba v troch ligových zápasoch, no už stihol streliť sedem gólov. To je úchvatná bilancia, ktorú by mal problém čo i len vyrovnať aj Lionel Messi, hoc by tie zápasy hral v našej lige. A keď sa na to pozrieme ešte podrobnejšie, tak znie ešte neuveriteľnejšie. Odohral v nich totiž iba 184 minút, čiže prakticky iba dva celé zápasy a gól strelil každých 26 minút. Prirátajme k tomu štatistiku z Európskej ligy, v ktorej nastúpil štyrikrát a dal tri góly.
 
Prekvapuje ešte vôbec niekoho, že sa oňho začali biť renomované kluby zo všetkých kútov Európy?
 
Trenčín tak v krátkom čase môže zarobiť na ďalšom svojom hráčovi a tento prestup môže byť najlukratívnejší. Prečo? Pretože prestupový termín sa blíži ku koncu a záujemcov je veľa. Hoci možno preteky vyhral FC Kodaň, tak bude musieť za to poriadne zaplatiť. Dánskemu majstrovi začiatok ligy vôbec nevyšiel. Po štyroch kolách je posledný s chudobným bodom. Odchod Andreasa Corneliusa, ktorý bol najlepším strelcom ligy, sa naplno prejavuje. Preto musia Kodančania rýchlo konať a keďže vedia, že čoskoro zinkasujú približne 7 miliónov eur z Ligy majstrov, tak majú za čo nakupovať.
 
Práve milionárska súťaž je hlavným lákadlom pre Adiho. Ten bude mať totiž možnosť nastúpiť proti najlepším hráčom sveta, navyše práve v nej sa môže potom predať ešte ďalej. Podobne, ako pred časom Senegalčan Dame N'Doye, ktorému nielen výzorovo akoby z oka vypadol. Možno aj to je jeden z dôvodov, prečo FC Kodaň chce trenčianskeho snajpera.
 
Niektorým fanúšikom sa síce nepáči, že zahviezdi a ide hneď preč. Vraj si ho nestihli užiť. Lenže Adi hral na Slovensku s prestávkou celé tri roky, počas ktorých stále ukazoval svoj talent, takže je skôr vinou týchto nespokojencov, že si ho nedokázali vychutnať, šancí totiž mali dosť. Trenčín sa z odchodu Depetrisa už poučil, pretože ten odišiel zadarmo a rovnakú chybu už neurobí.
 
Adi je síce hitom posledných týždňov a našej súťaži bude chvíľu chýbať, no naozaj iba chvíľu, pretože futbal je krásny v tom, že veľmi rýchlo prídu noví hrdinovia, ktorí môžu byť ešte lepší ako Adi. A možno už teraz po našich trávnikoch behajú, tak nepremeškajte možnosť ich vidieť. Fanendovi Adimu držíme palce, nech mu hetriky padajú aj v Lige majstrov, nielen proti o desiatim hrajúcej Dunajskej Strede.
 
V diskusií sa vyjadrite, čo hovoríte a Adiho prípadný odchod a jeho šance v Lige majstrov?