Main Content

Futbal: Kapitán Lazia Mauri nenastúpi v Superpohári, súd ešte nerozhodol

sobota, 17. august 2013 12:05 | Autor: TASR

Rím 17. augusta (TASR) - Kapitán futbalistov Lazia Rím Stefano Mauri nebude môcť nastúpiť na nedeľňajší súboj o taliansky Superpohár proti Juventusu Turín, pretože súd stále nerozhodol o jeho odvolaní sa voči šesťmesačnému dištancu. Ten mu vymerala Talianska futbalová federácia za účasť v korupčnom škandále.

Ešte v piatok popoludní sa porota deviatich sudcov zaoberala týmto prípadom, ale verdikt odložila, pretože pred konečným rozhodnutím je podľa oficiálneho stanoviska nutné vykonať ďalšie vyšetrovacie úkony. Nový termín pojednávania nebol stanovený, podľa rímskeho denníka il Messaggero ale má vyšetrovanie pokračovať na budúci týždeň a bude potrebné opäť vypočuť Mauriho. Ten tak s určitosťou vynechá prvý duel sezóny a neistý je aj jeho štart v úvodnom ligovom kole na budúci víkend.

Mauri je jedným z ôsmich hráčov, ktorých obvinili z manipulácie zápasov Lazio - Janov a Lecce - Lazio v máji 2011. Futbalisti údajne vedeli o snahách ovplyvniť výsledky duelov, no nenahlásili to príslušným orgánom. Mauriho uznali vinným za jeho rolu v zápase Lazia s Lecce, no neusvedčili ho z korupčného správania v súboji s Janovom.