Main Content

Ideálna zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 19. august 2013 10:35 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 6. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V šlágri kola vyhral majster na dovtedajším lídrom tabuľky s Ružomberka 3:2, čím sa Slovan priblížil čelu tabuľky a v stredu si to so Senicou rozdá o prvé miesto. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Martin Kuciak (Zlaté Moravce) – Počiatočný tlak Nitry ho dostal do správnej prevádzkovej teploty. V prvom polčase vyrazil všetky domáce zakončenia medzi tri žrde. Na začiatku druhého si poradil aj s druhou Cléberovou koncovkou v zápase, pekne prečítal aj Turčákovu strelu a hoci dostal v závere dva góly, tak za ne nemohol.
 
Obrancovia
 
Marek Janečka (Trnava) – V minulej sezóne to bol kiksár na n-tú, no pod opätovným vedením Juraja Jarábka začína pripomínať výkony zo Zlatých Moraviec, ktoré ho dostali až do Nemecka. Hoci má ešte čo zlepšovať, tak proti Žiline neraz ukázal svoje povestné výpady, ktoré ale jeho spoluhráči zužitkovať nedokázali.
 
Petr Pavlík (Senica) – Iba dve mužstvá si dokázali v tomto kole udržať čisté konto. A práve pre Senicu toto bola cesta k víťazstvu. Domáci totiž podali smerom dopredu biedny výkon a hostia im jeden gól darovali. Pavlík dokázal zblokovať nebezpečnú strelu Hovančíka a hosťom v zápase v jeho priestore nič nedovolil.
 
Dionatan Teixeira (Banská Bystrica) – Čerstvý Slovák zažil veľmi zaujímavý týždeň. V stredu debutoval v reprezentačnej „21,“ no bol vylúčený. Možno aj preto sa chcel rehabilitovať aspoň na klubovej úrovni, čo sa mu dobrým výkonom aj podarilo. Hral dobre pozične, v obrane prakticky bezchybný a snažil sa aj smerom dopredu, keď založil Slančíkovu čistú šancu.
 
Erik Čikoš (Slovan) – Veľmi dlho bol kvôli zraneniu mimo hry, no už je späť. A to nielen iba fyzicky, ale aj výkonnostne. Proti Ružomberku bol v obrane skoro bezchybný, nebál sa si to rozdať hrou do tela aj so silným Tawambom, útoky hostí precízne zastavoval a k tomu všetkému sa ešte aj výrazne podieľal na prvom góle belasých.
 
Stredopoliari
 
Peter Orávik (Zlaté Moravce) – Zápas pod Zoborom rozhodol prakticky sám, keď sa podieľal na všetkých troch góloch. Najprv presne nacentroval na nebráneného Pribulu, druhý gól dal sám, keď s pomocou žrde zakončil šprintérsky výpad po pravej strane a pri treťom vyviezol loptu od polovice ihriska a prihral opäť na gól Pribulovi.
 
Samuel Štefánik (Trenčín) – V Bukurešti zažil reprezentačný debut, čo ho zrejme posmelilo. Proti Myjave bol najlepší hráč domácich, no ani jeho dva góly na víťazstvo nestačili. Ale neboli to iba dva góly v zápase čím zaujal. Vybojoval pokutový kop, prihral do čistej šance Williamovi či sa prekľučkoval až do nebezpečnej streleckej pozície.
 
Lukáš Pelegríni (Myjava) – Ako deň a noc vyznel zápas v Trenčíne. Po prvom polčase by na hostí nevsadil nikto ani deravý groš, no v druhom sa neskutočne spamätali. Hlavne myjavská stredová formácia priniesla do zápasu zvrat. Z nej sme vybrali Pelegríniho, ktorý Pekárovi pripravil gól ako na podnose, ale hlavne pomohol zdvihnúť celú hru Myjavy.
 
Martin Pribula (Zlaté Moravce) – Stal sa gólovým žolíkom Zlatých Moraviec. Najprv rozhodol zápas v Dunajskej Strede, potom mal podobnú príležitosť aj proti Banskej Bystrici, no všetko si vynahradil v Nitre. Tam prvým gólom úplne zmenil dovtedajší dej zápasu a nakoniec strelil aj tretí gól, ktorý dostal visačku víťazný.
 
Útočníci
 
Pavel Fořt (Slovan) – Skúsení tréneri Slovana takmer „prestriedali“ víťazstvo. Hra belasých mala jasnú tvár, keď jej dôležitou súčasťou bol práve Fořt. O tohto hrotového útočníka si spoluhráči vedeli naraziť loptu a práve to ich držalo pri súperovej bráne. Fořt nielenže dal prvý gól, ale prihral aj na tretí Halenárovi. Lenže vzápätí išiel dole, čím sa úplne rozsypala ofenzívna hra Slovana. Navyše chýbal aj pri bránení štandardných situácií, po ktorých sa Ružomberok dostal do hry.
 
Martin Mikovič (Trnava) – Nešetrí pohybom, čo sa mu vyplatilo aj v zápase proti Žiline. Zariadil jediný góly zápasu, hoci si v súboji Mabouku pridržal, ten spadol, no pokračovalo sa v hre a prihral Hodekovi do prázdnej brány. Druhú podobnú situáciu už neriešil dobre, no zaujal ešte pekným prienikom do šance cez Vavra.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.