Main Content

Špirka Jeketarinburg nechcel, nad ponukou Spartaka neváhal

utorok, 20. august 2013 16:05 | Autor: TASR

Špirka Jeketarinburg nechcel, nad ponukou Spartaka neváhal
Špirka Jeketarinburg nechcel, nad ponukou Spartaka neváhal | zdroj: © TASR

Moskva 20. augusta (TASR) - Slovenský hokejový útočník Rastislav Špirko po svojom letnom prestupe z Jekaterinburgu do Spartaka Moskva má s novým klubom za sebou už aj vystúpenia na viacerých turnajoch.

O svojich výkonoch hovorí, že je to stále zatiaľ len predsezónna príprava. "Je však ešte veľa vecí, nad ktorými treba popracovať. Myslím si, že naším mínusom bola hra v presilových hrách. Snažíme sa však túto hernú činnosť zlepšiť. A keď sa sezóna začne, verím, že budeme v dobrej forme," uviedol Špirko v rozhovore pre Sportbox.ru.

Rastislav Špirko sa rozhovoril aj o svojom konci v uralskom klube. "S Jekaterinburgom som mal ročný kontrakt. Po jeho skončení bola možnosť získať nový na dva roky. Zmenilo sa však celé vedenie klubu, prišli noví ľudia, ktorí sa rozhodli so mnou už nepokračovať. To ma dosť sklamalo, ale teraz v Spartaku sa pokúsim naplniť očakávania a potvrdiť, že Moskovčania urobili dobrý výber."

Nezachránilo ho ani to, že v Avtomobiliste patril k jedným z najlepších útočníkov. "Všetkými mojimi záležitosťami sa zaoberal môj agent. Povedal mi, že som nehral zle, ale že nové vedenie chce hráča so skúsenosťami z NHL. Krivdu ale necítim. Skutočne, hrať v Jekaterinburgu sa mi páčilo," zdôraznil R. Špirko.

Kým v predchádzajúcich sezónach pôsobili v Spartaku Moskva až štyria Slováci, teraz tam bude Špirko osamotený. "Chlapci ma však prijali dobre. Ja nemám problém s nikým, ani s adaptáciou som nemal žiadny problémy, napokon v KHL som už štvrtú sezónu. Trocha hovorím po rusky, s chlapcami sa stretávame, a preto aj moja znalosť jazyka sa stáva oveľa komfortnejšou."

Na otázku, či ho nelákalo hrať za Slovan, Rastislav Špirko uviedol: "Predtým, ako som podpísal zmluvu s Moskovčanmi, viedol môj agent rozhovory s bratislavským klubom. Neviem však, na čom to stroskotalo. Spartak mi predložil dobrú ponuku, s ktorou som hneď súhlasil. Čestne však musím povedať, že nemal som záujem hrať na Slovensku, alebo v Česku. Chcel som predovšetkým zostať v Rusku. V Moskve zatiaľ žijem sám, no čoskoro príde za mnou manželka s dieťaťom."

Na konštatovanie, že doteraz hrával v mužstvách, ktoré patrili k outsiderom, ale vždy v nich bol lídrom, Rastislav Špirko zareagoval. "Vždy chcem byť lídrom v akomkoľvek mužstve. Páči sa mi byť jedným z najlepších hráčov a snažím sa pre to vynaložiť vždy nemálo úsilia. A vždy chcem dosiahnuť to, aby mužstvo za ktoré hrám, prestalo byť outsiderom. Preto verím, že v tomto roku sa to zmení. Keď stále len prehrávaš, je to neľahké. Stále na to myslíš, ruky neposlúchajú v nijakej situácii. Zo zlých vecí sa ale snažím vždy získať pozitíva. A keď vidím svoje dieťa, zabudnem na všetky problémy."