Main Content

La Liga je podľa trénera Atlética Madrid nudná

streda, 21. august 2013 08:17 | Autor: Milan Vrábeľ

La Liga je podľa trénera Atlética Madrid nudná
La Liga je podľa trénera Atlética Madrid nudná | zdroj: © TASR

Tréner Atlética Madrid Diego Simeone vyjadril nespokojnosť s terajším stavom španielskej Primera Division a pripomenul aj problémy s televíznymi právami, ktoré by sa podľa jeho slov mali zmeniť.

Tréner Diego Simeone, ktorý pôsobí v Madride od roku 2011, označil La Ligu ako "nudnú súťaž" kvôli obrovskej dominancii Barcelony a Realu Madrid.

"Los Conchoneros" ,ako prezývajú tím z hlavného mesta Španielska, vyhral v minulej sezóne španielsky pohár Copa del Rey a v domácej súťaži skončil na 3. mieste. Pred týmto klubom skončila len spomenutá dvojica veľkoklubov.

Keď dostal argentínsky tréner Atlética otázku, či mal šancu skončiť pred Realom alebo Barcelonou, tak okamžite túto možnosť vylúčil.

"Nie, v žiadnom prípade," odpovedal 43 ročný kouč novinárom a dodal: "Real Madrid a Barcelona hrajú úplne inú ligu. Španielska súťaž je takto nudná."

Hlavným dôvodom nevyrovnanosti ligy sú problémy s televíznymi právami, nakoľko Barcelona a Real Madrid si vezmú každý rok najväčší koláč z príjmov z televíznych prenosov. "Čakám na zmenu televíznych práv, pretože teraz je naša liga len o dvoch tímoch."

Dva zápasy z nasledujúcich troch odohrá Atlético Madrid v španielskom superpohári proti Barcelone, ktorá v 1. kole La Ligy rozdrvila Levante 7:0. Cez víkend čaká na minuloročného bronzového medailistu Rayo Vallecano.