Main Content

KHL: Marcel Haščák podpísal s Dinamom Riga ročný kontrakt

streda, 21. august 2013 17:05 | Autor: TASR

Riga 21. augusta (TASR) - Slovenský hokejista Marcel Haščák podpísal ročný kontrakt s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Dinamo Riga. Krídelník to v stredu prezradil pre portál slovenskozijehokejom.sk.

"Podpísal som zmluvu v Rige na jeden rok, takže konečne môžem byť spokojný, bolo mojím cieľom dostať sa do KHL," cituje portál slová 26-ročného Haščáka, ktorý odohral posledné tri sezóny v drese HC Košice. V Rige bude spoluhráčom krajana Marcela Hossu.

Vedenie lotyšského klubu síce ukončilo minulý týždeň Haščákovi jedenásťdňovú skúšku s odôvodnením, že hľadá hráča do prvej útočnej formácie, napokon ale dostal druhú šancu. "Neviem čo sa dialo, ale to je jedno, hlavne, že mám zmluvu," dodal slovenský reprezentant.

Haščák v uplynulom ročníku strelil za Košice v 51 zápasoch 31 gólov a zaznamenal 64 bodov. V drese Slovenska štartoval aj na majstrovstvách sveta vo Fínsku. V KHL sa mu na začiatku leta rysovalo pôsobenie vo Vladivostoku, už podpísaný kontrakt však klub neočakávane zrušil.