Main Content

Ideálna zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 22. august 2013 10:31 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 2. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Až teraz sa skompletizovalo 2.kolo nového ročníka, keď v dohrávke Slovan porazil Senicu 1:0, ale Senica je paradoxne práve o gól v tabuľke pred Slovanom. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Matúš Putnocký (Slovan) – Teraz ťažko odhadovať jeho výkon, keby sa hral zápas v pôvodnom termíne. Vtedy totiž pôsobil chaoticky, no teraz proti Senici podal najlepší výkon v sezóne. Na začiatku zápasu akrobaticky vytlačil strelu Pirosku a hlavne sa vyznamenal pri druhej Divišovej strele naňho, ktorú vytlačil na žrď.
 
Obrancovia
 
Nicolas Gorosito (Slovan) – Belasí vyhrali v šlágri preto, že nedostali gól, čo nebola iba zásluha Putnockého, ale aj vynikajúcich stopérov. Gorosito bol tradične kvalitný v osobných súbojoch, tiež nebezpečný pred súperovou bránou a keď už bol Putnocký prekonaný, tak Kalabiškovu strelu smerujúcu do brány odkopol.
 
Branislav Niňaj (Slovan) – Pri písaní týchto riadkov je tesne po zápase Slovan-Senica, no hoci je tu snaha, tak si naozaj nespomínam, že by tento mladík spravil v tomto zápase čo i len chybičku. Hlavne v druhom polčase bol absolútne dominantný, nielen fyzicky, ale aj futbalovo, čo sú presne parametre svetového stopéra.
 
Srdjan Grabež (Trnava) – Tento srbský futbalista mal na začiatku sezóny dobrú fazónu, ktorú ale kdesi za ten čas stratil. Aj proti Trenčínu neúnavne ťahal akcie po ľavej strane, čím robil hosťom nemalé problémy, ako napríklad na fotke. Raz jeho center skončil na brvne a zaujal aj prihrávkou na Mikoviča, ktorý veľkú šancu nepremenil.
 
Stredopoliari
 
Viktor Pečovský (Žilina) – Doteraz len v jedinom ligovom zápase tejto sezóny si dokázala Žilina udržať čisté konto. Bolo to v Dunajskej Strede, ktorá doteraz dala iba dva góly. Lenže Žiline ani nemala nárok nejaký dať, keďže tá v zápase herne dominovala. Najväčšiu zásluhu mal na tom Pečovský, ktorý kontroloval dej zápasu.
 
Peter Štepanovský (Trnava) – Prvé víťazstvo Trnavy v tejto sezóne zariadil odchovanec Slovana. Štepanovský v zápase s Trenčínom asistoval na oba domáce góly, keď najprv ideálne sklepol loptu Mikovičovi a potom skvele nacentroval na Procházku. Aj vďaka tomu je doteraz najlepšie prihrávajúcim zápasom Trnavy.
 
Štefan Zošák (Ružomberok) – Pred sezónou sa vrátil do Ružomberka z Nitry a hneď ukazoval svoju vysokú triedu, keď dal pečať stredovej formácií Ružomberka. V Zlatých Moravciach prihral na dva góly hostí, keď najprv z jeho kolmice ťažil Tawamba a potom pripravil takú pozíciu Ďubekovi, ktorý už nemohol nedať.
 
Léandre Tawamba (Ružomberok) – Aktuálne je to druhý najlepší strelec súťaže, čo by po druhom kole zrejme nikto nepovedal, hoci vtedy strelil svoj druhý gól po ideálnom nábehu na Zošákovu kolmicu. Ale nielen tým zaujal. Hráči ViOn-u si s ním nevedeli poradiť a aj preto stál na začiatku prvej gólovej akcie zápasu.
 
Peter Šulek (Myjava) – Myjavčania cestovali do Nitry, pričom týždeň predtým schytali domáci debakel 0:4 s Banskou Bystricou. Na začiatku zápasu v Nitre sa nechal navyše hlúpo vylúčiť Kukoľ. No hostia si aj tak vypracovali viacero šancí, lenže domáceho brankára dokázal prekovať iba Šulek, a to skvelým spôsobom, keď z voleja trafil rohový kop Bruška.
 
Útočníci
 
Pavol Jurčo (Banská Bystrica) – Bývalý veľký útočnícky talent nášho futbalu mal raketový nástup do sezóny, keď v prvom kole dal dva góly a v druhom jediným rozhodol o výhre nad svojím bývalým klubom z Košíc. Využil Peňaškovu prihrávku a pohodu demonštroval aj tým, že si pred prázdnou bránou ešte zasekol obrancu.
 
Tomáš Ďubek (Ružomberok) – Pýtate sa prečo sme dali Ďubeka do útoku? Tak to preto, že v Zlatých Moravciach hral presne tam. Bol mierne zranený, preto nemohol moc behať, a tak ho tréner Vukušič postavil aspoň do útoku. Výsledok? Dal dva góly a mohol aj ďalšie a tiež predviedol krásnu strelu z 22 m pravačkou do žrde, hoci je to ľavák.
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.