Main Content

Cadena COPE: Bale prestúpi do Realu za 99 miliónov eur

štvrtok, 22. august 2013 13:05 | Autor: TASR

Cadena COPE: Bale prestúpi do Realu za 99 miliónov eur
Cadena COPE: Bale prestúpi do Realu za 99 miliónov eur | zdroj: © TASR

Madrid 22. augusta (TASR) - Španielske médiá vo štvrtok informovali, že Real Madrid dosiahol dohodu na rekordnom prestupe Garetha Balea z Tottenhamu Hotspur.

Podľa španielskeho rádia Cadena COPE sa obe strany dohodli na rekordnej sume 99 miliónov eur a prestup by mali potvrdiť v piatok. Doterajší najdrahší hráč planéty Cristiano Ronaldo prestúpil taktiež do "bieleho baletu" za približne 96 miliónov eur.

Ani jeden z klubov zatiaľ tieto informácie nepotvrdil. Real čakal vo štvrtok prípravný duel, Pohár Santiago Bernabeua proti katarskému Al Sadd, v ktorého drese sa na madridský štadión vrátil historicky najlepší strelec kráľovského klubu Raul. Vedenie Realu údajne nechcelo prekaziť túto oslavu príchodom Balea.

Aj keby boli posledné informácie nepravdivé, dvadsaťštyriročný Walesan pravdepodobne aj tak ešte v tomto prestupovom období zakotví v drese španielskeho tímu.

Bale nemôže nastúpiť na úvodné duely Tottenhamu, pretože si musí doliečiť menšie zranenia, no britské médiá špekulujú, že aj to je iba súčasťou hráčovho plánu, ak si vynútiť prestup.

Jeho odchodu naznačuje aj fakt, že ofenzívu Hotspurs v lete posilnil útočník Roberto Soldado z Valencie za 30 miliónov eur, čo je doterajší rekord klub a Londýnčania doťahujú aj prestup brazílskeho ofenzívneho stredopoliara Willian z Anži Machačkala. Pričom ten by mal stáť ešte viac.

Prestupové obdobie v Anglicku sa končí 2. augusta.