Main Content

NHL: Obranca Murray sa dohodol s Canadiens na ročnom kontrakte

štvrtok, 22. august 2013 19:05 | Autor: TASR

Montreal 22. augusta (TASR) - Švédsky hokejový obranca Douglas Murray bude v kariére pokračovať v klube NHL Montreal Canadiens, s ktorým sa ako voľný hráč dohodol na ročnom kontrakte v hodnote 1,5 milióna dolárov. Informovala o tom na svojom internetovom portáli kanadská televízna stanica TSN.

Tridsaťtriročný Murray má za sebou osemročné pôsobenie v prestížnej profilige, počas neho si vybudoval na zámorských klziskách renomé drsného zadáka, ktorý si ale spoľahlivo plní defenzívne úlohy. Väčšinu kariéry strávil v San Jose, skrátený ročník 2012/2013 však dokončil v Pittsburghu, kam ho Sharks vytrejdovali pred uzávierkou výmen. V 43 zápasoch základnej časti nazbieral gól a päť asistencií, v 15 dueloch play off pridal v drese Penguins tri kanadské body (2+1).

Murray, ktorý nechýba v širšej švédskej nominácii na olympijský turnaj v Soči 2014, si oproti minulému ročníku platovo pohoršil, predošlá štvorročná zmluva mu zaručovala príjem 2,5 milióna dolárov za sezónu. V tíme "Habs" sa stane spoluhráčom slovenského brankára Petra Budaja.