Main Content

NHL: Grabovskij podpísal ročnú zmluvu s Washingtonom

piatok, 23. august 2013 17:05 | Autor: TASR

Washington 23. augusta (TASR) - Bieloruský hokejový útočník Michail Grabovskij sa stal novou posilou klubu NHL Washington Capitals, s ktorým ako voľný hráč podpísal ročný kontrakt za tri milióny dolárov. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej profiligy.

Dvadsaťdeväťročný center sa stal neobmedzeným voľným hráčom po tom, čo ho 4. júla vykúpilo vedenie Toronta zo zmluvy. V tíme Maple Leafs mal pôvodne odohrať ešte štyri sezóny z päťročného 21,5-miliónového kontraktu, slabšie výkony v skrátenom ročníku (9 gólov a 7 asistencií v 48 zápasoch) a nezhody s trénerom Randym Carlyleom však primäli predstaviteľov "javorových listov" k radikálnemu kroku.

Vo Washingtone si od Grabovského sľubujú, že po odchode Mikea Ribeira zaplní dieru v strede druhého útoku. "Michail prináša do našej zostavy rýchlosť a ofenzívne cítenie. Sme veľmi potešení, že sme s ním mohli uzavrieť zmluvu. Veríme, že bude excelentnou posilou pre náš klub," uviedol generálny manažér Capitals George McPhee v oficiálnom vyhlásení.