Main Content

Liverpool Škrtela nechce ... ani len predať

sobota, 24. august 2013 10:01 | Autor: Filip Chudý

Liverpool Škrtela nechce ... ani len predať
Liverpool Škrtela nechce ... ani len predať | zdroj: © TASR

Kapitán slovenskej reprezentácie Martin Škrtel sa v tomto roku ocitol na lavičke FC Liverpool, čo rozhodne nie je jeho miesto. Prestupový termín sa pomaly končí, záujemcovia sú, len Liverpool prestup zatiaľ odmieta, čo je nielen na Škrtelovu škodu.

Komentár Filipa Chudého
 
Keď pred rokom Martin Škrtel ako aktuálne najlepší hráč FC Liverpool podpisoval s týmto klubom novú zmluvu, tak asi ani netušil, že sa práve upisoval červenému diablovi, a to ani nemusel prestúpiť do konkurenčného Manchestru United. Škrtel zmluvu podpísal na štyri roky, takže má ešte trojročný platný kontrakt.
 
V lete minulého roka sa novým trénerom klubu stal Brendan Rodgers, ktorý prakticky odvtedy hľadá stopéra podľa svojho gusta. Rodgers to síce nepovie nahlas, ale nielen nášmu stopérovi už je jasné, že u tohto trénera si Škrtel moc nekopne a je jedno, či do lopty, alebo protihráča, pretože Škrtel na to nedostane priestor.
 
Veterána Jamieho Carraghera nahradil na zenite, ale skôr už za ním hrajúci Kolo Touré. K nemu sa postaví Daniel Agger, ktorému pozíciu podmurovala aj pozícia zástupcu kapitána. Škrtel sa cez nich pri súčasnej „priazni“ trénera nedostane, čo potvrdzovali aj prípravné zápasy. Preto neprekvapuje, že nielen on sám túži po prestupe.
 
Lenže Liverpool ho logicky nechce postiť, pretože Sebastián Coates je mimo do februára a potom má klub k dispozícií iba mladých odchovancov. Do Liverpoolu sa totiž teraz rešpektovaní hráči nehrnú, skôr takmer všetci by chceli z neho. Meno Ashleyho Williamsa sa iba skloňuje, podobne ako to bolo v prípade Kyriakosa Papadopoulosa. Veď kam by aj išli, keď v aktuálnych kluboch je im lepšie a hrajú aj v pohárovej Európe.
 
Ponuku SSC Neapol Liverpoolčania odmietli, ale taliansky klub sa ešte zrejme nevzdá, pretože za Juventusom zaostáva hlavne v kvalite obrany, čo v talianskej lige hrá asi najdôležitejšiu rolu v boji o titul. Pod Rafaelom Benítezom to Škrtelovi išlo, preto by obnovená spolupráca pomohla obom. Snahu by mohol ešte vyvinúť aj Arsenal, ak teda Arsene Wenger prestane konečne obracať euro v rukách.
 
Posledné dni prestupového obdobia ešte môžu veľa zmeniť, no bolo by dobré, keby všetkým našim futbalistom pomohli hlavne k zápasovej praxi. Martin Škrtel je futbalista svetového formátu, ktorý by mal hrávať, a to v klube, ktorý nielen o ambíciách hovorí, ale ich aj hlavne na ihrisku plní.
 
V diskusií sa vyjadrite, kde by ste najradšej videli Škrtela po prestupovom termíne?