Main Content

ZOH14-Hokej: Zranený Giroux vynechá predolympijský kemp v Calgary

piatok, 23. august 2013 19:05 | Autor: TASR

Philadelphia 23. augusta (TASR) - Kapitán Philadelphie Flyers Claude Giroux vyhlásil, že sa nezúčastí na predolympijskom kempe kanadskej hokejovej reprezentácie v Calgary. Dvadsaťpäťročný center podstúpil minulý týždeň operáciu ukazováka na ruke, ktorý si zlomil pri golfe po kurióznom zásahu vlastnej palice.

Giroux, ktorý bol jedným z 25 útočníkov v širšej nominácii kanadského tímu na ZOH 2014 v Soči, by si mal od hokeja oddýchnuť najbližších 5 až 6 týždňov. Podľa televíznej stanice TSN nebude za neho povolaný do kempu žiaden náhradník.

Obhajcovia olympijského zlata si počas spoločného sústredenia, ktoré štartuje v Calgary v nedeľu, rovnako ako reprezentanti z ostatných krajín, výstroj neoblečú. Dôvodom sú vysoké poistky, ktoré by muselo vedenie Hockey Canada za hráčov zaplatiť. Podľa riaditeľa exekutívy kanadského tímu Stevea Yzermana sa budú počas kempu sústrediť najmä na tmelenie kolektívu a informovanie hráčov ohľadne cestovania, ubytovania a ďalších podrobností.

Giroux, ktorý v júli podpísal s "letcami" nový osemročný kontrakt na 66 miliónov dolárov, zaznamenal v 48 stretnutiach minulej sezóny 13 gólov a 35 asistencií. Od svojej premiéry v zámorskej profisúťaži v sezóne 2007/2008 si počas šiestich sezón pripísal v 333 stretnutiach celkovo 91 gólov a 199 asistencií.