Main Content

Z CENTRA DIANIA: Žilina zaslúžene porazila unavený Slovan

nedeľa, 25. august 2013 10:17 | Autor: Filip Chudý

Z CENTRA DIANIA: Žilina zaslúžene porazila unavený Slovan
Z CENTRA DIANIA: Žilina zaslúžene porazila unavený Slovan | zdroj: © TASR

V sobotu večer sa 7.kolo Corgoň ligy dohrávalo šlágrom ostatných dvoch majstrov, v ktorom ten bývalý využil naplnený program aktuálneho. Žilina zaslúžene porazila Slovan 2:0, pretože pôsobila v zápase živším dojmom.

Slovan išiel do zápasu so šnúrou štyroch víťazstiev, keď v každom zápase tejto série porazil súpera, ktorý bol aktuálne na koni. Myjavu deklasoval hneď po jej najväčšom víťazstve nad Trnavou 6:2, v Košiciach vyhral, pričom pre východniarov to bola prvá domáca strata a doma porazil Ružomberok so Senicou, ktoré boli pred vzájomným zápasom na prvom mieste. Žilina pred šlágrom tohto kola nevyhrala tri zápasy v sérií, preto vedela, že musí zabrať, inak by jej ligový pelotón trochu bodovo ušiel.
 
To aj dokázala, pričom výsledky tohto kola urobili z tabuľky Corgoň ligy jednu veľkú bodovú konzervu, čo iba dokazuje, že naša súťaž je veľmi vyrovnaná. Prvá Senica má pred siedmym Ružomberkom náskok iba dvoch bodov, čiže väčšina mužstiev súťaže môže po 8. kole pomýšľať na to, že počas nasledujúcej reprezentačnej prestávky sa bude dva týždne vyhrievať na čele tabuľky.
 
Žilinská výhra nad Slovanom bola zaslúžená, pretože domáci futbalisti boli živší. Na hosťoch bolo vidieť, že im chýba iskra. Bol to pre nich už tretí zápas v priebehu šiestich dní, čo sa na hráčoch prejavilo, keďže vo všetkých zápasoch nastúpila rovnaká základná zostava. Hosťujúci tréneri nechceli meniť víťaznú zostavu, no asi skôr mali, pretože hlavne ofenzívni hráči majstra, ktorí v predchádzajúcich zápasoch hrali dobre, sa teraz absolútne nedokázali presadiť.
 
No je to aj zásluha domácich, ktorí podali veľmi dobrý výkon. Vzadu boli kompaktní, keď Jozef Piaček sa vrátil do základnej zostavy po zranení a podal svoj najlepší výkon v sezóne, keď sa vyvaroval chýb, ktorého ho prenasledovali v predchádzajúcich zápasoch. No toto stretnutie nedohral pre problémy s členkom. To si privodil v súboji s Peltierom, ktorému v sklze zmaril šancu na samostatný nájazd.
 
Ale hrdinom domácich sa stal Róbert Pich, ktorý strelil oba góly zápasu a oba hlavou. Zaujímavé na tom je, že Pich bol inak v zápase prakticky neviditeľný. Ale nič to nemení na tom, že Žilina zaslúžene vyhrala.