Main Content

VIDEO - EL-UEFA: Krásne góly Hamšíka a Hubočana, skóroval aj Hološko!

piatok, 1. október 2010 13:57 | Autor: Martin Gregor

Viacerí slovenskí futbaloví reprezentanti sa predviedli vo výbornom svetle v 2. kole skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Traja z nich pomohli svojim klubom aj gólovo, pričom dva z nich určite budú patriť do zostrihov najkrajších gólov sezóny druhého najpresížnejšieho futbalového pohára na starom kontinente.

Útočník Filip Hološko, záložník Marek Hamšík a obranca Tomáš Hubočan pomohli svojim tímom k zisku dôležitých bodov. Neapol Mareka Hamšíka prehrával už 0:3, no aj vďaka Hamšíkovému fantastickému gólu z viac ako 25 metrov dokázal vybojovať cennú remízu na ihrisku Steauy Bukurešť.

Nový Weissov reprezentačný objav obranca Tomáš Hubočan, ktorý rozhodne nepatrí medzi tradičných strelcov gólov už v úvodnej minúte vydarenou tvrdou ranou z 25 m otváral skóre zápasu Zenit Petrohrad - AEK Atény.

No a napokon útočník Besiktasu Istanbul Filip Hološko v 55. min odpovedal na vedúci gól Rapidu, čím nasmeroval turecký tím k dokonalému obratu na konečných 2:1 z jeho pohľadu.

Do hry sa zapojili aj ďalší Slováci. Dušan Švento odohral celý zápas v drese Salzburgu, no gólovo sa nepresadil. Jeho tím podľahol domácemu Lechu Poznaň 2:0. Juraj Kucka odohral celý zápas za Spartu, no rovnako ako Žilinčania hráči Sparty odchádzali z Moskvy s trojgólovou nádielkou, tentokrát od CSKA. Celý zápas odhral aj obranca Martin Škrteľ v drese hviezdneho, no trápiaceho sa FC Liverpool. Škrteľ potvrdil svoje defenzívne kvality, keďže jeho tím v zápase neinkasoval.