Main Content

Ideálna zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk

pondelok, 26. august 2013 10:21 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 7. kola Corgoň ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Po tomto kole sa tabuľka Corgoň ligy poriadne zamotala, keď medzi prvou Senicou a siedmym Ružomberkom je rozdiel iba dvoch bodov. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár
 
Miloš Volešák (Trenčín) – Trenčín v Košiciach nepredviedol žiaden úchvatný výkon, ale po najtesnejšom víťazstve si pripísal tri body. Môže zaň ďakovať hlavne svojmu kapitánovi, ktorý v prvom polčase chytil samostatný nájazd O.Diabyho a v druhom aj hlavičku Bašistu so štyroch metrov, aby už o malú chvíľu strelil Trenčín jediný gól zápasu.
 
Obrancovia
 
Ernest Mabouka (Žilina) – Tento kamerunský futbalista sa proti Slovanu dokáže vybičovať k dobrým výkonom, ktoré patria v sezóne vždy k jeho najlepším. Bolo tak v minulých sezónach, bolo tak aj v sobotu. Hlavne on má najväčšiu zásluhu na prvom góle, keď si presne počkal na ideálny čas centra a hlavu Picha našiel milimetrovo.
 
Matej Podstavek (Banská Bystrica) – Zápas na Štiavničkách rozhodli predovšetkým obrancovia, pričom tí domáci boli nielen herne lepší, ale aj góloví. Najlepší z nich bol Podstavek, ktorý strelil prvý gól zápasu a k tomu sa mu ako jedinému stopérovi domácich nestalo, že by ho nejaký hosťujúci hráč v určitom momente prekabátil.
 
Michal Pintér (Zlaté Moravce) – Hosťujúca Trnava prišla do Zlatých Moraviec v roli favorita, zápas aj vcelku dobre začala, ale domáca obrana odolala. Pintér so svojimi spoluhráčmi hosťom skórovať nedovolili, naopak, ľavonohý stopér domácich strelil hlavou svoj prvý ligový gól, ktorý hostí úplne odrovnal.
 
Filip Lukšík (Myjava) – Po letnom príchode zo Slovana sa nevedel dlhšie uchytiť, ale proti Dunajskej Strede podal najlepší výkon v myjavskom drese. Hoci po vylúčení Kosíka hrala myjavská obrana iba v trojčlennom zložení, aj tak podnikal Lukšík ofenzívne výpady. V prvom polčase mu rozhodcovia ešte regulárny gól neuznali, no v druhom už áno.
 
Stredopoliari
 
Martin Pribula (Zlaté Moravce) – Tentoraz síce nedal ďalší gól v drese Zlatých Moraviec, ale aj tak mal výrazný podiel na obidvoch zásahoch do trnavskej siete. Pri prvom dorazil do brány jeho zblokovanú strelu Kováč a pri druhom ideálne z rohového kopu nacentroval na hlavu Pintéra, ktorý uzavrel gólový výsledok zápasu na 2:0.
 
Viktor Pečovský (Žilina) – Reprezentačný stredopoliar nebol v zápase proti majstrovi bezchybný, ale vždy bol tam, kde byť mal. Aj vďaka jeho výkonu v hosťujúcich hráčoch nevzplanula nejaká iskra, ktorá by zmenila rámec zápasu. Pečovský tradične nešetril pohybom a úspešne sa motal hosťujúcim hráčom do rozohrávky.
 
Štefan Pekár (Myjava) – Hrať drvivú väčšinu zápasu o hráča v poli menej, no aj tak vyzerať, že v poli máte minimálne o troch viac, to je známka vynikajúceho výkonu. Taký podala Myjava proti Dunajskej Strede, keď v jej zálohe hral nielen Pekár veľmi dobre. No pôvodom útočník sa vo výraznej miere podieľal na prvom góle zápasu.
 
Vladimír Kukoľ (Myjava) – Ľavá myjavská strana odohrala vynikajúci zápas. Lukšík s Kukoľom sa ideálne dopĺňali a neustále hosťom hrozili. Kukoľ strelil prvý gól zápasu po Pekárovej prihrávke, druhý gól padol po skrumáži po ním zahratom rohovom kope a pri treťom góle zahral ďalší roh presne na hlavu Sivu.
 
Útočníci
 
Adam Zreľák (Ružomberok) – Mladý ofenzívny hráč bol v zápase aktívny, no málo efektívny. Dal síce jediný domácich po Serečinovej prihrávke, ktorým tak zachránili aspoň remízu, ale proti Senici mohol dať minimálne hetrik. V dvoch prípadoch ho zastavila bránková konštrukcia, keď chýbali naozaj iba milimetre.
 
Róbert Pich (Žilina) – Herne bol prakticky neviditeľný, ale vždy sa dokázal objaviť v nebezpečných priestoroch, ktoré dokázal využiť na dva góly. Hoci nepatrí k vysokým hráčom, tak aj tak dokázal oba svoje góly streliť hlavou, keďže hosťujúca obrana mu dopriala presne toľko času, koľko takýto kanonier potrebuje.  
 
V diskusií vyjadrite svoj názor, či vám niekto chýba a ako by podľa vás mala vyzerať ideálna jedenástka uplynulého kola.