Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.8.)

streda, 28. august 2013 01:01 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.8.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.8.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL
 
NY ISLANDERS: Slovenský obranca hrajúci v zámorí v New Yorku Islanders Ľubomír Višňovský priznal, že jeho účasť na budúcoročných ZOH v Soči je reálna. „Višňa“ ukončil reprezentačnú kariéru v roku 2011 po domácich MS.
 
NASHVILLE: Fínsky brankár Nashvillu Predators Pekka Rinne nie je naďalej zdravotne v poriadku a tímoví lekári mu neodobrili zapojenie sa do prípravy na nadchádzajúcu sezónu na ľade. Reálne hrozí, že jeden z najlepších brankárov sveta zmešká začiatok prípravného kempu „predátorov.“
 
EDMONTON: Po ročnej prestávke sa do NHL vracia švédsky útočník Linus Őmark, ktorý sa dohodol na ročnej spolupráci so svojím bývalým klubom z Edmontonu Oilers.
 
NY RANGERS: Derek Stepan sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že naďalej verí v dohodu s New Yorkom Rangers pred začiatkom prípravného kempu. Podľa viacerých zdrojov na novom kontrakte pre Stepana aktívne pracujú obe strany.
 
NY RANGERS: Od nasledujúcej sezóny bude obranca New Yorku Rangers Dan Girardi nosiť na prilbe plexisklo. „Inšpiroval“ ho k tomu úraz jeho spoluhráča Michaela Del Zotta, ktorý po zásahu pukom takmer prišiel o oko.
 
KHL
 
CSKA: Podľa ruských médií by sa mohol novou posilou CSKA Moskva stať brankár Ilja Bryzgalov, ktorý sa údajne zapojil do tréningového procesu moskovského celku.
 
CSKA: Novým kapitánom CSKA Moskva sa stal Alexej Morozov, ktorý kapitánske „céčko“ prebral od Alexandra Radulova.
 
OMSK: Útočník Tomáš Záborský bude v novej sezóne hrávať v Avangarde Omsk na poste centra. Po boku bude mať hviezdnych krídelníkov Alexandra Frolova a Sergeja Kosticyna.
 
SLOVENSKÁ EXTRALIGA
 
NITRA: Dres Nitry by v úvode novej sezóny najvyššej slovenskej hokejovej súťaže mohol obliekať obranca Ivan Švarný, ktorý si po neúspešnej skúške v Medveščaku Záhreb hľadá nový angažmán. Špekuluje sa však aj o jeho návrate do chorvátskeho celku, kde by mal v úvode sezóny zastúpiť zraneného beka Klubertanza.
 
Prípravné zápasy extraligistov:
 
HKM Zvolen – HC Prešov 07 7:0
Góly Zvolena: M. Jurík, P. Zuzin, Ťavoda, Síkela, Brabenec, Baláž, Puliš
 
Dukla Trenčín – HK Nitra 2:3
Góly Trenčína: Komínek 2
Góly Nitry: Bača, Novák, M. Kováčik
 
SK HS Třebíč – HK 36 Skalica 8:6
Góly Skalice: Preisinger 2, Lažo 2, Mráz, Sloboda
 
ŠHK 37 Piešťany – PSG Zlín 4:6
Gól Piešťan: Stupka 2, Saliji, J. Ručkay
 
Katovice – MHC Mountfield Martin 2:4
Góly Martina: Markovič 2, Beran, Važan
 
HC Lausanne – HC’05 Banská Bystrica 2:0